25. června 2024, Redakce

Jan Štěrba po přestupu: Věřím, že fanouškům budeme dělat radost

Zcela novou tvář vítají fotbalisté Vyškova ve svých řadách. Obránce Jan Štěrba se přesunuje ze Zbrojovky Brno k účastníkovi letošní baráže o FORTUNA:LIGU, s nímž opět chce potvrzovat nejvyšší ambice. Zároveň se nebojí ihned naskočit do procesu a být osobností, která bude pro mančaft klíčová.

S čím do Vyškova přicházíte?
Očekávám, že se zase porveme o první místo a o postup. Ambice klubu jsou jasně dané – Vyškov hrál nahoře, což se mi líbilo. Svou roli sehrálo i to, že jednání probíhalo na úrovni. Komunikace s trenéry se mi zamlouvala. Budu dělat všechno pro to, abych na hřišti byl platný a pomohl týmu co nejvíce.

V minulých letech vás trápila zranění, jak jste na tom teď?
Jsem v pořádku. Zranění se mi stávala, ale hlavně šlo o to, že jsem lezl tam, kam jsem neměl (smích). To mě ale provází celou kariérou, že tu hlavu strčím do všeho (smích). Jsem připraven bojovat za Vyškov.

Jak vzpomínáte na vzájemné zápasy s Vyškovem?
Vždycky to bylo vyhrocené, klasické derby. Byla dobrá kulisa, jak na Srbské, tak v Drnovicích, kam přijela spousta Zbrojováků. Oba týmy byly dobře připraveny, takže mám na tato utkání dobré vzpomínky.

Vzkázal byste něco fanouškům?
Doufám, že budete chodit v hojném počtu a podporovat Vyškov jako doteď. Když jsem byl ve Zbrojovce, sledoval jsem vaše nasazení, včetně jiných týmů. Věřím, že fanouškům budeme dělat radost, hrát nahoře a rvát se o postup.

Více
Více
Více
Více