23. července 2024, Tadeáš Mima

Posilování nekončí! Vyškov hlásí příchod Tomáše Čelůstky

Jeden ze známých odchovanců zlínského fotbalu míří do MFK. V minulých dnech se dokončil přestup obránce Tomáše Čelůstky, který má za sebou jak různá působiště v Česku, tak třeba i angažmá na Kypru. Třiatřicetiletý hráč přináší do vyškovské sestavy zkušenosti a poctivost směrem do defenzivy.

Už svá mládežnická léta spojil Čelůstka se Zlínem, v jehož dresu prožil všechny důležité momenty až do přechodu mezi dospělé. V B-týmu se představil během ročníku 2010/11, načež vyrazil také na hostování do nedalekých Napajedel či Kunic.

Rok 2013 se pak stal zásadním bodem pro Čelůstku, a to přestupem do Bohemians. Za Pražany ovšem nikdy nenastoupil a zamířil na další hostování, ať už do Vlašimi, Roudnice nad Labem nebo Opavy. Právě poslední jmenovaný klub hráče následně přivedl na trvalý přestup.

Za Slezský FC odehrál Čelůstka mezi lety 2014 a 2018 dohromady 79 utkání, k nimž přidal i gól a dvě asistence. Stejně dlouhou dobu pak strávil také na východě Čech, kam pokračoval s cílem postoupit do nejvyšší soutěže. To se přece jen podařilo a od podzimu 2020 naskakují Pardubice mezi českou elitou. Sám Čelůstka s nimi prošel 131 duely při bilanci 8+26.

Po čtyřech letech v Pardubicích však vyslyšel zkušený obránce volání ze zahraničí. Konkrétně šlo o mančaft Karmiotissa z Kypru, kde strávil Čelůstka absolvoval jedinou sezónu, jež dopadla záchranou v nejvyšší tamní lize. Hned rok nato se konal velký návrat, a to do rodného Zlína, s nímž se ovšem Čelůstka sestupu nevyhnul. Nyní ho tak čeká další výzva s Vyškovem.

Nejbližší střetnutí čeká MFK už v pátek 26. července. Druhé kolo Chance Národní Ligy nabídne venkovní souboj s jihlavským FC Vysočina.


Více
Více
Více
Více