24. července 2024, Klub, foto: Filip Ježek

Čelůstka o trenérech i lize: Dobře vím, do čeho jdu

Přestože je první kolo Chance Národní Ligy už minulostí, fotbalisté Vyškova stále posilují. Nejnovějším přírůstkem v kabině MFK je Tomáš Čelůstka, který se podrobně představuje fanouškům jihomoravského mančaftu. Co říká na složení trenérského týmu, jak vzpomíná na Vyškov či koho ze sestavy zná?

Jak se upekl přestup do Vyškova těsně po začátku sezóny?
Věci šly celkem rychle. Zavolali mi trenér Kameník a generální manažer Zbořil, jestli bych měl zájem přestoupit. Jejich jednání mě potěšilo, jelikož probíhalo velmi profesionálně. Cítil jsem, že zájem ze strany klubu opravdu je, proto jsem se rozhodl nabídku přijmout.

Zahrál jste si někdy zápas proti MFK?
Proti Vyškovu jsem nastoupil před nějakými 12–13 lety ještě v Divizi za Napajedla, kde jsem hostoval ze Zlína. A dokonce jsem dával na vyškovském stadionu gól, to si pamatuji dobře (smích). V Drnovicích jsem si zahrál jednou, asi jako dorostenec.

Vyškov naskakuje do svého čtvrtého roku v profesionálním fotbale. Jak jeho cestu vnímáte?
Klub píše neuvěřitelný příběh. Je znát, že se tady pracuje opravdu intenzivně a na profesionální úrovni. Myslím si, že tento odkaz je jasně vidět. I proto se mi líbila nabídka Vyškova a rozhodl jsem se, že do něj přestoupím.

Znáte někoho ze současné kabiny?
Ještě minulý ročník zde byl Pavol Ilko. Mrzí mě, že jsem se s ním nepotkal, protože jsme kamarádi a dříve jsme spolu hrávali. Jinak kluky z kabiny samozřejmě znám – hrávali jsme proti sobě, ale pohromadě ne, že bychom se třeba znali blíže a tak dále.

Co říkáte na styl práce trenérského štábu ve Vyškově?
Jeho styl znám – k Tomáši Joslovi jsem chodil na individuální tréninky a známe se už léta. Je hodně náročný, stejně jako trenér Kameník. Vím tedy, do čeho jdu. Uvědomuji si, že to bude těžká dřina, která tolik nevoní, ale je potřeba.

Jak vidíte letošní kvalitu Chance Národní Ligy?
Druhou nejvyšší soutěž jsem hrával sedm let, než se nám podařilo postoupit s Pardubicemi. V této lize se hodně běhá a je hodně soubojová. Zároveň v ní nechybí spousta mladých hráčů, takže z mého pohledu to není vůbec jednoduchá soutěž, což se potvrzuje každý rok.

Co vkazujete fanouškům Vyškova?
Těším se na první domácí zápas i na jejich fandění. Doufám, že jim budeme dělat pouze samou radost.


Více
Více
Více
Více