25. července 2024, Tadeáš Mima, foto: Michal Málek

Další bitva Vyškova: Jihlava bude čelit i svým bývalým oporám

Po krátkém oddechu pokračují fotbalisté Vyškova v novém ročníku Chance Národní Ligy. Páteční podvečer bude patřit druhému kolu soutěže, které přinese střetnutí s Jihlavou. Vysočina přitom musí počítat s tím, že MFK může nasadit hned několik svých někdejších tahounů.

FC Vysočina – MFK Vyškov
26. 7. | 18.00 | Stadion v Jiráskově ulici

Během letní přestávky potkala Vyškov řada změn. Mnoho hráčů odešlo, zatímco vedení klubu přivedlo adekvátní náhrady. Otázkou pouze je, jak rychle si vše sedne. Poprvé naskočil nový mančaft do soutěžního kolotoče minulou sobotu, kdy se zrodila doma v Drnovicích remíza 0:0 s Prostějovem.

„Hráli jsme se soupeřem, který umí reagovat na vývoj zápasu. V první půli jsme hrozili o něco více, avšak v té druhé už méně. Okénka se potom již tolik neotvírala, neměli jsme se kam rozběhnout a nedostávali jsme balóny za obranu,” přemítal po dělbě bodů vyškovský kouč Jan Kameník.

Remízy ovšem byly v úvodním kole nejčastějším výsledkem. Z osmi duelů se jich zrodilo rovnou pět, takže MFK se drží na stejné bodové hodnotě jako většina týmů ChNL. Zato Jihlava na tom je o kousek hůře – vstup do ligy se Zbrojovkou Brno nezvládla podle představ a padla doma 0:2.

Vzájemných utkání s Vysočinou se uskutečnilo šest za poslední tři roky. A většina z nich ve prospěch Vyškova. Jen dvakrát se stalo, že by všechny body brala Jihlava, přičemž MFK slavil čtyřikrát. Každopádně je pravda, že jedno z jihlavských vítězství 0:1 přišlo právě v minulém společném souboji, jenž proběhl letos v květnu.

Tentokrát však bude zápas ještě třaskavější než obvykle. Přece jen během několika týdnů získal Vyškov hned tři borce, kteří dříve oblékali jihlavský dres. „Znám i Tomáše Svobodu s Milanem Piškem, jelikož jsme pospolu v Jihlavě minimálně dva roky hráli. Jsem maximálně spokojený po všech stránkách,” říkal nedávno třetí fotbalista z jihlavské party Filip Vedral. Minulost s FC Vysočina nezapřou ani trenéři Jan Kameník s Tomášem Joslem.

Měření sil bude stoprocentně stát za to. Vyškov půjde do boje v pátek 26. července od 18 hodin, a to na jihlavském stadionu v Jiráskově ulici. Pokud chcete vidět MFK naživo, vstupenky můžete zakoupit s předstihem online po registraci ZDE.

Více
Více
Více
Více