20. září 2024, Tadeáš Mima, foto: Michal Málek

Výzva pro Piška i celý tým. Vyškov bude čelit Spartě B

Nejdřív repre pauza, potom deště. Pauza od posledního utkání byla dlouhá, nicméně Chance Národní Liga vrací v plném tempu včetně fotbalistů Vyškova. Ti v sobotu narazí venku na béčko Sparty, v němž dlouhou dobu působil nynější obránce MFK Milan Piško. Bude bitva o to speciálnější?

AC Sparta Praha B – MFK Vyškov

21. září | 10.30 | Stadion Seifertova

Na tabulku se musí svěřencům trenéra Kameníka zatím dívat celkem příjemně. Je pravda, že na vedoucí Zlín ztrácí po osmi kolech sedm bodů, avšak klidné třetí místo ukazuje, že za vstup do sezóny se Vyškov určitě nemusí stydět. Jihomoravané mimo jiné zvládli i derby se Zbrojovkou a naposledy přetlačili také Varnsdorf. Zkrátka velmi pěkná forma.

Dalším, kdo stojí v cestě, je rezerva Sparty. Nutno říct, že Pražané nezačali ligu zrovna nejlépe a dosud uhráli pouhých šest bodů. To je stejný počet, jaký náleží i poslednímu mančaftu soutěže FC Vysočina. Před přestávkou z toho byla pro béčko Letenských domácí porážka 1:2 s Táborskem.

„Očekávám, že budou výborní na balónu a drzí. Nebudou se bát hrát na riziko a napadat po celém hřišti, takže je jen na nás, jak se s tím vypořádáme. Ovšem tím, že jsou mladí a ne tolik vyhraní, zatímco my máme zkušenější hráče, bychom je měli zdolat,” uvědomuje si vyškovský obránce Milan Piško. Toho navíc se Spartou pojí vzájemná minulost.

Foto: Zdeněk Dolíhal

„Je to tým, který mě odchoval a přivedl do dospělého fotbalu. Za to jsem mu vděčný a moc mu děkuju. Každopádně když se podívám na dnešní složení Sparty B, prakticky nikoho tam už neznám. Ti kluci mohli být někde v dorostu, když jsem tam tehdy nastupoval já,” přemítá Piško. Jediný, na koho si vzpomene, je trenér Luboš Loučka. „Na toho se těším, ten určitě něco pronese,” usmívá se fotbalista se 71 duely ve sparťanské rezervě a se dvěma starty v hlavním mužstvu.

Bitvy Vyškova s týmem z hlavního města bývají poměrně divoké. Jen za uplynulé tři vzájemná utkání v nich padlo těžko uvěřitelných 16 gólů – dvakrát z toho slavil Vyškov (3:1) a jednou Sparta (5:3). Právě za předešlé střetnutí, jež přineslo osm branek, se chtějí Jihomoravané naplno pomstít.

Co se týče soupeře, mezi jeho nejlepší střelce se řadí čtyřgólový Daniel Rus a Vojtěch Hranoš, který má jen o jeden přesný zásah méně. Vyškovské statistiky tref jsou zatím skromnější, a proto se i Abdoulaye Sylla s Tomem Ulbrichem dělí o hranici dvou vstřelených branek.

Komu se však bude dařit během sobotního dopoledne? Zápas Sparta B – Vyškov se uskuteční 21. září od 10.30 na stadionu Viktorie Žižkov. Sledovat jej budete moci na televizní stanici SPORTY TV.

Více
Více
Více
Více
×
Dnes v 10:30 | MUZ
AC Sparta Praha B
MFK Vyškov