29. září 2024, Redakce

Bod v deseti hráčích je dobrým počinem, hodnotí Kameník

Potom, co Ousmane Condé viděl v 73. minutě červenou kartu, čekal na fotbalisty Vyškova náročný finiš zápasu v Táborsku. Kameníkovi svěřenci ovšem nepříjemnosti přečkali a získali cenný bod. O utkání 11. kola Chance Národní Ligy mluvil právě kouč jihomoravského týmu.

„V kontextu celého zápasu je potřeba říct, že bod z venku musíme brát se vší pokorou. Zároveň bod je dobrým počinem i potom, co jsme hráli zhruba 20 minut v deseti. Dokud jsme byli v plném počtu, tak se mi zdálo, že jsme si vytvářeli šance a byli jsme nebezpeční. Bohužel jsme v koncovce selhali nebo jsme řešili situace špatně,” uvedl trenér Kameník. Někde hostům balón těsně utekl, případně střely letěly daleko od cíle.

„Od momentu, kdy nás bylo o jednoho méně, nás Táborsko zatlačilo. Těžko jsme se bránili a díky Borkovi i obětavosti všech hráčů jsme vydřeli bod,” pokračoval vyškovský kouč. Ten zároveň zmínil nedostatky, jež stály za nevydařenými šancemi. „Chybí nám přesnost, kvalita či výběr místa ve vápně. Asi největší příležitost jsme měli po centru Svobody, díky němuž se Daniel Mbonu protlačil dopředu a nastřelili jsme břevno. Tam jsme byli gólu blízko,” popisoval Kameník.

Trenér připomínal také to, že Vyškov poslední dobou moc často neskóruje. „V poháru se nám to podařilo a chtěli jsme na to navázat, ale vždycky nám někde kousek chybí. Je to výzva do dalších zápasů,” podotkl. Další pokus o vylepšení gólových statistik se naskytne ve středu od 16.00, kdy MFK nastoupí doma proti Chrudimi. Vstupenky kupujte už teď online.

Více
Více
Více
Více