16. září 2022, Kryštof Severa

Derby před kamerami ČT. Do Drnovic míří Prostějov

Deváté kolo FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY přivádí do Drnovic soupeře z nedalekého Prostějova. Tamní 1.SK nezažívá povedený začátek sezóny a určitě bude chtít v Drnovicích bodovat. Proti tomu bude parta okolo trenéra Jana Trousila. Zápas druhého týmu F:NL proti jedenáctému začíná v sobotu v 10:15 a přenášet jej budou živě kamery ČT.

Vyškov vstupuje do derby jako favorit. Ve vzájemných soubojích v rámci F:NL se oba týmy potkaly dvakrát. V domácím duelu deklasoval Vyškov Prostějov poměrně jasně 4:0. Na prostějovském pažitu pak Vyškov remizoval 2:2 a přidal důležitý bod k záchraně. „Těším se jako na každý zápas. Samozřejmě to beru jako derby a že je to v televizi, to je třešnička na dortu. Tak doufám, že budeme bodovat jak minulý domácí zápas,“ říká obránce Filip Štěpánek. Vyškovští v letošní sezóně patří k příjemným překvapením sezóny. V dosavadním průběhu soutěže prohrál Vyškov jen dvakrát. Doma s Líšní a poté venku na pražské Dukle. Svěřenci Jana Trousila zatím posbírali 14 bodů za čtyři výhry a dvě remízy a patří jim druhé místo.

Prostějovu se vstup do nového ročníku F:NL úplně nezdařil a aktuálně patří týmu trenéra Pavla Šustra jedenáctá příčka se ziskem devíti bodů. Varováním pro domácí může být poslední zápas Prostějova, ve kterém sobotní sok Vyškova deklasoval Táborsko vysoko 5:0. „Samozřejmě každý zápas je jiný, ale věřím, že když tam necháme všechno, tak se k nám to štěstíčko přikloní a budeme šťastnější,“ komentuje atmosféru před derby obránce Štěpánek.

A na koho si musí Vyškov dát pozor? Určitě na Jana Koudelku, ofenzivní záložník sice před nějakou dobou neuspěl v angažmá v brněnské Zbrojovce, ale v současné době patří mezi lídry prostějovského týmu. Během osmi podzimních zápasů nasázel čtyři branky a je jednoznačně nejlepším střelcem Prostějova. Jedničkou v brance je pro Pavla Šustra ukrajinský gólman Volodymyr Krynskyj, který v osmi zápasech vychytal dvě nuly.

„Je to derby a to je úplně jedno, kdo je favorit, nebo outsider. Prostějov je nepříjemný soupeř, pokud ale zápas dopadne stejně jak loni na podzim, tak budu spokojený,“ uzavírá vyškovský obránce Štěpánek. Zápas devátého kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY přenáší živě Česká televize. Start utkání je plánován na 10:15 a sponzorem utkání je Tomero stavby. Vstupenky na derby můžete stále ještě kupovat online prostřednictvím platformy TicketLIVE.

Více
Více
Více
Více
×
Dnes v 10:30 | MUZ
AC Sparta Praha B
MFK Vyškov