29. srpna 2022, Tadeáš Mima

Trousil: Šance na druhý gól mrzí, nemohu hráčům upřít snahu

První porážka v ročníku bolí, nicméně je potřeba pokračovat dále. Vyškovský trenér Jan Trousil se ohlížel za těsnou porážkou 1:2 s Líšní, kdy jeho svěřenci ztratili vedení 1:0. Co podle něj stálo za tím, že Brňané nakonec urvali výsledek na svoji stranu?

„Z Líšně jsme měli respekt, ale na její hru s nákopy na silného Vandase jsme byli dobře připraveni. První polovinu jsme zvládli dobře a měli hru pod kontrolou,” říkal Trousil bezprostředně po utkání. Trenéra však mrzí promarněná šance na druhý gól. „Kanakimana mohl volit přihrávku na Fofanu pod sebe, zakončoval ale sám. Míč se ještě odrazil k Vintrovi, jenže neprostřelil soupeře na brankové čáře. Tam se zlomil zápas,” je přesvědčen vyškovský lodivod.

Líšeň naopak z první střely na bránu trefila tyč a následně vytěžila penaltu. „Nevím, jak se dostal balón Krškovi na ruku, každopádně došlo k pokutovému kopu, jenž protivníkovi obrovsky pomohl,” uznal Trousil. Do další části duelu vybízeli trenéři hráče k trpělivosti, ovšem hned po půli přišla druhá penalta. „Potom jsme dobývali, nicméně v současnosti nemáme jako soupeř hráče typu Vandase nebo Zikla, jejichž hra stojí na sbírání centrovaných míčů do vápna, kde se silou prosadí,” vysvětloval.

Podle Trousila má Vyškov rychlé a menší fotbalisty, jimiž si ale tým ve vápně tolik nepomůže. „Nemohu hráčům upřít snahu. Je to pro nás kruté a je škoda, že takový zápas rozhodnou dvě penalty, jenže takový je fotbal. Začátek soutěže není o silných řečech o postupech a sestupech. Je to jen start, ze kterého není třeba dělat závěry,” podotkl trenér MFK. Důležité je, aby mančaft nebláznil a soustředil se na další utkání.

„Podíváme se, proč penalty vznikly, jinak jsme ale Líšeň nepustili do šance. Ubili nás zkušenostmi, stejně jako loni na jejich půdě. Zkušenosti nám stále chybí, zatímco oni v těchto situacích umí chodit,” přiznal Trousil. Bude se potřeba i zamyslet, jak reagovat na podobný styl hry. „Je to o tom typu útočníka, jakým je Vandas. Když mají skoro dvoumetrové věže, přičemž my jsme v průměru menší, nákopy fungovat nebudou. Pitvat se v tom nemá cenu,” dodal vyškovský trenér.

Na Trousilovo mužstvo teď čeká náročný týden, v němž ho čekají hned dva zápasy. Ve středu 31. srpna míří Vyškov na pražskou Duklu a v sobotu 3. září doma hostí Karvinou. Právě v těchto soubojích se ukáže, jak MFK odpoví na první porážku v nové sezóně.

Více
Více
Více
Více
×
Dnes v 10:30 | MUZ
AC Sparta Praha B
MFK Vyškov