13. března 2023, Kryštof Severa

Trousil po Opavě: Jsme hloupí, pokud na tomto terénu chceme kombinovat

​Kouč Trousil nemohl být po zápase s Opavou spokojený. Jeho hráči totiž nadějně rozehraný duel nedokázali dotáhnout do zdárného konce. I proto se lodivod MFK nerozpakoval v pozápasovém hodnocení a jasně řekl v čem jeho tým v sobotním duelu chyboval a co měl udělat lépe.

Jaký byl zápas s Opavou?

První poločas byl z naší strany ještě dobře odehraný. Měli jsme dobré situace, ale chybělo mi tam víc kvality na míči a také rozpoznání toho, jaký je terén. Ten terén nebyl dobrý a každý hráč si musí upravit hru podle toho, jaký terén je. Pokud ve středu hřiště chceme držet balón a kombinovat, ale místo toho jej ztrácíme, tak je to špatně. Opava střed hřiště zjednodušila.

Ve druhé půli byl náš pohyb ve středu hřiště hodně špatný. Pro zranění jsme museli stáhnout Filipa Štěpánka. Ikdyž jsme dlouho drželi Opavu zkrátka, tak se mu vůbec nelíbil přechod, bylo to strašně nesourodé. Potom šel sám na bránu Benny, nedal. O chvíli později trefil Bárny Lacík tyčku. Tam se ten zápas asi lámal. Rozhodla situace, kdy vyvážíme balón na dvacet metrů od našeho vápna, dáváme nelehkou přihrávku na složitém terénu a soupeř nám to vypíchne a jde ve čtyřech na dva. A potom to zakončí střelou z dvaceti metrů, kterou ještě k tomu tečoval.

Jsme hloupí, pokud na tomto terénu chceme ve středu hřiště držet balón a chceme tam kombinovat. Pak lehce ztrácíme balóny. Vyrovnání nepřišlo po nějakém tlaku Opavy, ale proto, že jsme se nevyrovnali s tím, že na tomto terénu musíme hrát jednoduše.

Benny Kanakimana šel do hry až jako střídající. Měl roli žolíka?

Poslední zápasy Rosicemi, na Slavii a s Táborskem potvrdily, že soupeři se na Bennyho speciálně chystají. Vědí, že tu rychlost má a že je to ten náš tahový hráč. Takže se snaží to vzadu zavírat a on si teď s tím dvakrát nebo třikrát neporadil, nedostal se do žádných šancí a ani nepomohl v kombinaci. Takže jsme s ním mluvili o tom, že ho potřebujeme dostat do hry až ta obrana bude trochu unavená. Říkal jsem mu, ať to prostě bere pozitivně, že jakmile tam naskočí třeba až v šedesáté minutě, tak určitě půjde dvakrát třikrát sám na branku. A ono se to potvrdilo. Bohužel to sólo nevyřešil do gólu a podruhé to řešil přihrávkou na Baya, která k němu neprošla.

Čeká vás derby s Líšní. S čím tam pojedete?

Chceme tam uspět, ale musí tam být jiné chování středových hráčů. Tam si ti hráči musí uvědomit, kdo je za co odpovědný a v jakých prostorech můžete riskovat. Vadí mi, že někteří nedokážou vyhodnotit to riziko. Hrozně mě mrzí, že to hráči nerozpoznají a chtějí pořád na tomhletom povrchu, který míče zpomaluje a navíc odskakují, kličkovat a jít do narážeček. V těch pro nás nebezpečných prostorech se to řešilo hrozně složitě. Určitě to není tak, aby stopeři a defenzivní halvové deset metrů před naším vápnem začali na takovémhle terénu kličkovat, když mají dva hráče za sebou. Myslí si, že tam udělají zidanovku a vyřeší to fantastickým způsobem. Je pětaosmdesátá minuta, máme balón na svých kopačkách a před sebou volný prostor a my to odevzdáme soupeři. To se prostě stát nemá a my jsme za to zaplatili, tím že jsme ztratili dva body. Jasně, že někdo z kluků měl proměnit aspoň jeden ze samostatných nájezdů, ale my jsme to za tohoto stavu prostě měli umět ubránit.

Více
Více
Více
Více
×
Dnes v 10:30 | MUZ
AC Sparta Praha B
MFK Vyškov