31. března 2023, Tadeáš Mima

Kdo udrží výsledkovou formu? Vyškov se doma postaví Dukle

Fotbalisté Vyškova pokračují v bojích o nejvyšší příčky FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. Po reprezentační přestávce vyhlíží domácí souboj s Duklou Praha, která má famózní výsledkovou sérii z posledních měsíců. Ani Jihomoravané na tom ovšem nejsou vůbec špatně, a tak se dá očekávat vyhecovaná bitva.

Ještě před repre pauzou zaznamenal Vyškov velice důležitý výsledek. Uspěl totiž venku 1:0 nad Líšní a dobře se naladil do období, kdy se ligový kolotoč na pár dnů úplně zastavil. V mezičase navíc zdolalo MFK také slovenský Trenčín v přátelském souboji, čímž vítěznou atmosféru ještě posílilo. Teď ji však bude potřeba znovu oživit v soutěžním klání proti Dukle Praha.

„Velmi těžký soupeř, který má společně s přípravou třináct zápasů v řadě bez prohry. Devět výher, čtyři porážky. Dukla je agresivní tým, jenž se teď zlepšil, ale uděláme všechno, abychom utkání zvládli,” uvažuje o nadcházejícím protivníkovi trenér Jan Trousil.

Co se však týče tabulkového umístění, Vyškovští půjdou do měření sil jako favorité. Přece jen jim patří druhá příčka F:NL pouze o tři body za vedoucí Příbramí. Zároveň mají stejný náskok na třetí Líšeň, což jim zaručuje určitou jistotu. Zato Dukla je až osmá, přičemž střed tabulky je pořádně nahuštěný. Důkazem budiž fakt, že z pátého místa je to jenom sedm bodů na sestupové pozice.

Hlavní ovšem je, že Vyškov se již naplno připravuje a nenechává nic náhodě. Byť kouč uznal, že situace teď byla o trošku komplikovanější. „Dvanáct dní jsme neměli šest hráčů, kteří reprezentovali. Věřím však, že kluci budou připraveni a udělají maximum pro vítězství,” přemýšlí Trousil.

Jediný, kdo se po reprezentačních povinnostech zatím nezapojí, je liberijský Sampson Dweh. „Sampson se nestačil vrátit, protože jim zrušili let. Na sobotním utkání tedy s námi nebude,” přibližuje trenér situaci.

Dukla se řadí mezi mančafty, nad nimiž MFK ve druhé lize zatím nezvítězilo. „Máme s ní remízu a dvě prohry. Chtěli bychom tuto sérii ukončit, a uděláme všechno, aby se to povedlo,” vyzdvihuje vyškovský lodivod. Na podzim dopadlo vzájemné měření sil 2:0 pro Pražany, předešlé výsledky potom byly 1:1 a porážka 1:2.

Síla soupeře plyne také z toho, že má na lavičce Petra Radu. Velmi zkušeného trenéra, který je znám pro svoji bouřlivou povahu a schopnost nabudit tým k nejvyššímu možnému nasazení. „Podívali jsme se, jak zakládají útoky a řeší standardní situace. Je to ale o tom, jakým způsobem se s tím kluci na hřišti vyrovnají – není to o tom, jestli Duklu trénuje Petr Rada, nebo začínající trenér,” usuzuje Trousil. Podle něj protivník zkrátka svoji sílu má.

„Samozřejmě díky svým zkušenostem může (Petr Rada, pozn. red.) reagovat jinak během utkání, ale věřím, že předchozí vzájemné zápasy nebyly žádným obrovským rozdílem pro Duklu, co se týče herního pojetí,” shrnuje vyškovský kouč. Těžit může MFK z výborné domácí bilance, jež má podobu šesti duelů za sebou bez prohry. Ani bod nezískal Vyškov v Drnovicích pouze na podzim s Líšní.

„Věřím, že prodloužíme naši druholigovou sérii neporazitelnosti na deset utkání. Uvidíme, kdo bude na hřišti šťastnější,” doplňuje Trousil. Úvodní výkop je na programu v sobotu 1. dubna od 10.15 tradičně na fotbalovém stadionu Drnovice. Informace o vstupenkách přinášíme přehledně ZDE.

Více
Více
Více
Více
×
Dnes v 10:30 | MUZ
AC Sparta Praha B
MFK Vyškov