6. dubna 2023, Tadeáš Mima

Televizní bitva kolem čela, Vyškov nastoupí v Karviné

Domácí porážka zamrzela, před fotbalisty Vyškova ale již stojí další překážka. Svěřenci trenéra Jana Trousila se tentokrát vydají ven, neboť je čeká televizní utkání s Karvinou. A souboj bude o to atraktivnější, že se v něm představí mančafty z nejužší špičky FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY.

Vyškov neměl vůbec snadný vstup do jarní fáze soutěže. Nejdříve přišly remízy s Táborskem a Opavou, které sice vystřídaly veledůležité tři body z Líšně, po reprezentační pauze se ovšem bilance týmu zhoršila. Vyškované totiž před svými fanoušky ani jednou neskórovali a Dukla Praha si odvezla z drnovického stadionu vítězství 1:0.

„Ten zápas byl špatný. Prakticky stejný jako minulý rok doma s Příbramí, kdy jsme prohráli 0:1. Bylo to bez šancí a střetnutí nám prostě nevyšlo,” vrací se kouč Trousil k minulému víkendu. Dílčí neúspěch však MFK neodradil od toho, aby makal dál. „Klukům jsme v pondělí ukázali situace, které byly špatné, tím jsme to uzavřeli a od úterka se chystáme na Karvinou,” popisuje trenér plán mužstva.

Karviná přitom je jedním z nejsilnějších celků, jež v druhé lize aktuálně nastupují. Do karet jí navíc hraje skvělá forma v podobě čtyř utkání bez porážky. Naposledy odcházeli moravskoslezští fotbalisté bez jediného bodu ještě na podzim, když v půlce listopadu nestačili na Vlašim. Naopak před týdnem slavili velmi cenný úspěch 3:2 na půdě Táborska, díky němuž poskočili na druhou příčku F:NL.

„Bude dobré hřiště, navíc televizní zápas, takže věřím, že kluci ukáží svoji sílu,” věří Trousil svému výběru. Zároveň ale neopomíjí ani skvělé výkony soupeře. „S Duklou a Vlašimí je na tom Karviná teď nejlépe z celé soutěže. Hraje v pohodě, bere body a právě o bod nás přeskočila v tabulce,” hodnotí vyškovský lodivod. Velkou zásluhu na karvinském posunu vzhůru má snajpr Jaroslav Málek. Ve čtyřech jarních duelech nasázel tři góly a dorovnal svůj střelecký účet za celý podzim.

„V kabině jsme si hlavně řekli, abychom se nedívali na tabulku a nepočítali, co se stane, když vyhrajeme, nebo ne. Zkrátka aby byla situace jako na podzim – jít do každého utkání s tím, že chceme vyhrát, a potom si můžeme říct, jak na tom jsme,” konstatuje Trousil. Především domácí výkony z poslední doby totiž působily trochu křečovitě.

Pro Vyškov by bylo vynikající, pokud by navázal na vzájemný výsledek z podzimu. Tehdy se MFK radoval z domácího vítězství 2:1 poté, co bylo už v osmé minutě skóre 2:0. Karviná se blíže než na kontaktní rozdíl nedotáhla a odcestovala s prázdnou.

Tabulka střelců MFK Vyškov

# Hráč Počet gólů
1. Bienvenue Kanakimana 9
2. Ondřej Vintr 7
3. Alexis Alegue 3

„Apelujeme na hráče, aby chtěli hrát fotbal. Aby si chodili pro balóny a chtěli být pořád ve hře. Nejen čekat, až se nám podaří standardka,” nabádá Trousil. Důležité ovšem bude, jak dopadne bitva na hřišti. „Uvidíme, měli jsme na přípravu čtyři dny. Vyšleme sestavu, které věříme, a doufám, že to bude dobrý zápas a že s Karvinou neprohrajeme,” dodává trenér Jihomoravanů.

Utkání Karviná–Vyškov se koná už v pátek 7. dubna od 17.00 na městském fotbalovém stadionu. Pokud nebudete přímo na místě, měření sil budete moci sledovat v živém přenosu televizní stanice ČT Sport.

Více
Více
Více
Více
×
Dnes v 10:30 | MUZ
AC Sparta Praha B
MFK Vyškov