14. dubna 2023, Tadeáš Mima

Vyškov přivítá Třinec, zrodí se první domácí výhra jara?

Blíží se bitva s týmem, který je namočený do záchranářských bojů. Fotbalisté Vyškova se vrací na domácí hřiště do Drnovic, kde poměří síly s patnáctým Třincem. Získají tak Jihomoravané první výhru ze vzájemných zápasů ve FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE?

Vyškov se zkouší na jaře naladit do pohody, kterou předváděl v podzimní fázi soutěže. Zatím se to však, aspoň výsledkově, nedaří úplně podle představ. Svěřenci trenéra Jana Trousila mají od konce zimní pauzy odehráno pět ligových duelů, z nichž vytěžili pouze jediné vítězství.

V neprospěch MFK navíc mluví bilance z předchozích dvou utkání, kdy odcházelo pokaždé bez jediného bodu. Minulý týden utržil mančaft porážku na půdě rozjeté Karviné, když promarnil řadu skvělých možností dostat zápas na svoji stranu. Soupeř tak trestal a vydobyl si výsledek 2:0, čímž odsunul Vyškov na čtvrtou pozici tabulky. Tedy mimo postupová i barážová umístění.

Do nadcházejícího kola ovšem jdou Vyškovští jako jasní favorité. Aspoň podle papírových předpokladů. Na jejich hřiště do Drnovic totiž přijede Třinec, jenž z dosavadních pěti jarních mačů prohrál hned tři. Za aktuální situace to znamená patnáctou příčku F:NL a náskok pouhých dvou bodů na poslední béčko Slavie.

„Klíčové bude se Třinci hlavně vyrovnat v nasazení, protože hraje jako o život. Z jeho strany lze vidět neskutečný zápal do boje,” upozorňuje kouč Trousil. Rozhodně tak nepůjde o žádnou procházku růžovým sadem, byť bodový rozdíl mezi oběma celky činí relativně klidných dvanáct bodů.

„Musíme se jim v nasazení vyrovnat. Potom věřím, že když získáme náskok, utkání zvládneme,” dodává vyškovský lodivod. Třinec však může hnát vidina, že v případě výhry by mohl ještě více zamotat už tak vyrovnanou spodní část tabulky a zatáhnout do záchranářských bitev i další týmy. Právě patnáctý Třinec a desátou Sigmu B dělí jenom tři body.

„Je to o tom, že to s nimi bude bolet. Musíme být na toto připraveni a šanci, kterou si vytvoříme, proměnit, aby se náš tým zklidnil,” předpokládá Trousil. Pokud by strategie vyšla, šlo by o premiérové jarní vítězství Vyškova před vlastními fanoušky. A hlavně by to bylo vůbec poprvé od postupu do druhé nejvyšší soutěže, kdy by MFK bralo plný počet bodů proti tomuto soupeři.

V předchozím ročníku zvládl Třinec vzájemný duel venku 4:1, načež přidal úspěch 1:0 z domácího prostředí. Co se týče aktuální sezóny, na půdě protivníka se udála remíza 1:1. Tehdy se zapsal mezi střelce Benny Kanakimana, jenž na první jarní trefu zatím čeká.

Utkání 22. kola F:NL mezi Vyškovem a Třincem je na programu v sobotu 15. dubna. Začínat se bude v tradiční čas 10.15 na fotbalovém stadionu v Drnovicích. Pokud si chcete zajistit vstupenky s předstihem, neměl by vám uniknout předprodej ZDE.

Více
Více
Více
Více
×
Dnes v 10:30 | MUZ
AC Sparta Praha B
MFK Vyškov