15. dubna 2023, Tadeáš Mima

Trousil hodnotí duel s Třincem: Děkuji klukům, že to nevzdali

Byl to pořádný nervák, ale zadařilo se. Fotbalisté MFK Vyškov na poslední chvíli zvrátili utkání s Třincem a dvěma pozdními góly si připsali plný počet bodů. O vývoji zápasu i výkonech hráčů mluvil trenér Jan Trousil. Co ocenil a kde stále vidí prostor k progresu?

Připisujete si vítězství nad Třincem po vynikajícím obratu. S čím jste do utkání šli?
Po minulém zápase v Karviné, kde jsme působili dobře herně, ale neproměnili jsme šance, jsme do sestavy sáhli jenom v jediném ohledu. Na těžkém terénu jsme nasadili Fanu Matyse, když jsme se rozhodovali mezi ním a Jarou Srubkem. Nakonec jsme zvolili Fanu, protože jsme se dívali na statistiky vítězných zápasů a byl to on, kdo byl u nich společně se Štěpcem (obráncem Filipem Štěpánkem, pozn. red.) vícekrát.

Jak vypadalo samotné měření sil?
Kluky jsme nabádali, abychom hned od začátku ukazovali, že my jsme tady doma. Ať se tlačíme do koncovky, napadáme vysoko a ať si jdeme v první půli co nejrychleji za gólem. Úvodní část byla z naší strany velmi dobrá a vypracovali jsme si hodně šancí. Míč skákal po brankové čáře, ale bohužel jsme ho tam nedokázali dotlačit. To znamenalo poločasovou remízu 0:0. Jediné, co se mi úplně nelíbilo, byl výkon Baya – čekáme od něj daleko více. Od hráče, který už má za sebou nějakou kariéru a je v reprezentaci, ty branky prostě čekáme. Chybělo nějaké větší zapojení, proto šel již 58. minutě dolů.

Co jste tedy učinili pro oživení útočné hry?
Poslali jsme tam Barnyho (Barnabáše Lacíka, pozn. red.), který před repre pauzou měl velice slušnou formu. Věřili jsme, že mu to opět vyjde, nicméně jsme si nechali dát potřetí za sebou hloupý gól. Po standardce z boku jsme nezachytili odražený balón a soupeř nádherně trefil do šibenice na 1:0. Třinec se mezitím stáhl a fungoval v hlubokém bloku. Pár situací vepředu jsme měli, neskončily však gólem. Pak přišla i ta největší možnost druhé půle v podání Bennyho (Kanakimany, pozn. red.), jenž šel sám od středové čáry na bránu. Sice nedal, ale pak přišly dvě situace, které kluci vyřešili výborně.

Jak vypadaly tyto rozhodující momenty duelu?
Šlo o dva centry ze strany, přičemž jednou se trefil Benny a následně Barny. Tím jsme zápas otočili na naši stranu, což asi ve výsledku odpovídá jeho průběhu. Současně to ale bylo obrovsky šťastné vítězství, když dáte takové dvě pozdní trefy. Každopádně kluci byli za snahu takto odměněni. Obecně nám chybí góly, přestali jsme je dávat. Byť si šance vypracujeme, trestuhodně je pálíme. A je rozdíl, kdybychom šli do poločasu s náskokem 2:0 a s čistou hlavu, než když protivník příležitosti přežije a skóre je 0:0. Pak se může stát to, co bylo v Karviné, případně jako tentokrát první inkasovaný gól od Třince.

Jak se potom na takovou situaci reaguje?
Je těžké se z ní zvedat. Máme pětadvacet hráčů, ale nikdo z nich nemá ligové zkušenosti. Z takového KO se proto těžko vrací. Já jim mohu poděkovat, že to nevzdali, bojovali až do poslední vteřiny a byli odměněni vítězným gólem. Náš herní styl v posledních dvou zápasech je v pořádku – vrátili jsme se k tomu, co dříve šlapalo. Stále však schází branky, které jsme na podzim stříleli s lehkostí.

Více
Více
Více
Více
×
Dnes v 10:30 | MUZ
AC Sparta Praha B
MFK Vyškov