20. dubna 2023, Tadeáš Mima

Darovali jsme Prostějovu obrovský dáreček, mrzí Trousila

Herní převaha tentokrát zužitkována nebyla. Vyškovští fotbalisté neproměnili žádnou ze svých příležitostí v hanáckém derby proti Prostějovu, zatímco soupeř je potrestal trefou z pokutového kopu. Svůj pohled na utkání sdílel trenér Jan Trousil.

„Na jaře je to pořád dokola to stejné – nejsme schopni dát gól. Tři zápasy po sobě ukazujeme velmi dobré první poločasy, kdy jsme ve velkém tlaku a vytváříme si šance, ale nakládáme s nimi trestuhodně,” říká kouč MFK. Vyškov tak nedokáže odskočit do vedení.

„Není důraz v zakončení, že by se někdo obětoval, byl ochoten tam skočit po hlavě a gól tam dorazil. Míč skáče na malém vápně a jenom se na něj díváme. Jsme spokojeni, že máme hru a držení balónu, jenže nedotlačíme to tam,” popisuje Trousil hlavní nedostatky.

Druhý poločas potom viděl trenér prakticky stejně. Na začátku se sice objevilo pár nadějných příležitostí, ale scházela agresivita ve vápně. A potom přišel inkriminovaný nákop v 68. minutě. „Ani nevím, co se v tu chvíli stalo. Gólman zařval, že má balón, soupeř ho pod ním podkopl, my jsme míč zastavili vedle brankové čáry a pískala se penalta, protože tam byl Tonda (Kinský, pozn. red.) asi později. Darovali jsme jim obrovský dáreček, který proměnili,” zmiňuje Trousil.

Ve zbytku duelu se vyrovnání již nezrodilo. „Ač jsme měli dvě nebo tři situace, kdy Benny byl sám před bránou, tak gól prostě nedáme. Je úplně jedno, jak obraz hry vypadá, my se však obrovským způsobem trápíme v koncovce. S tím zápasy vyhrávat nemůžeme,” doplňuje vyškovský trenér. Zhlédněte celý záznam tiskové konference ve videu níže.

Více
Více
Více
Více
×
Dnes v 10:30 | MUZ
AC Sparta Praha B
MFK Vyškov