21. dubna 2023, Tadeáš Mima

Nabitý týden pokračuje, tentokrát Vyškov přivítá Slavii B

Po minulé porážce mají fotbalisté MFK Vyškov jediný cíl – napravit neúspěch a přilepšit si v tabulce. Možnost se jim naskytne v sobotu dopoledne, kdy na stadion v Drnovicích přijede rezerva pražské Slavie. Té se přitom zrovna dvakrát nedaří a patří jí poslední příčka FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY.

Středeční prohra v derby byla pro vyškovský fotbal naprosto zásadní. Po výsledku 0:1 na půdě soupeře totiž skončil na lavičce Jihomoravanů trenér Jan Trousil, který působil v klubu od roku 2016. Do nadcházejícího měření sil tak mužstvo povede Rostislav Horáček za asistence zraněného kapitána Michala Klesy.

Vyškovu na jaře zatím chybí góly. Z dosavadních sedmi ligových duelů po zimní přestávce zaznamenali hráči MFK pouhé čtyři trefy, kvůli čemuž se sesunuli z druhé příčky až na pozici pátou. Stále tak sice zůstávají v boji o barážové místenky, situaci už však nemají úplně pod kontrolou jako předtím.

Na třetí místo aktuálně schází jihomoravskému klubu tři body. Vedoucí post se mu potom vzdálil již na pětibodový rozdíl. MFK si současně musí dávat pozor na šestou Duklu Praha, která má jenom o bod méně a s ohledem na svoji jarní formu není vůbec nereálné, že bude ještě stoupat tabulkou vzhůru.

Co se týče béčka Slavie, tabulkové porovnání stále mluví výrazně ve prospěch Vyškova. Pražané jsou na dně soutěže s jednadvaceti body, zatímco na první nesestupovou pozici by potřebovali ještě o čtyři více. Z uplynulých čtyř utkání navíc ani jednou nevyhráli, přičemž dvakrát urvali aspoň remízu – naposledy ve středečním kole 1:1 s Vlašimí.

I když postavení v tabulce nahrává domácím, minulý vzájemný souboj vypadal úplně jinak. Slavia B vytěžila ze zápasu maximum a nadělila Vyškovu bolestivou porážku 1:3. Jediným, kdo korigoval podzimní výsledek, byl ze strany MFK Alexis Alegue.

Jak dopadne první bitva Vyškova pod novým trenérským vedením? Utkání je na programu v sobotu 22. dubna, a to na domácím stadionu v Drnovicích. Začíná se v tradičním čase 10.15. Vstupenky můžete získat již nyní v předprodeji ZDE.

Více
Více
Více
Více
×
Dnes v 10:30 | MUZ
AC Sparta Praha B
MFK Vyškov