29. dubna 2023, Tadeáš Mima

Vyškov jede do Varnsdorfu, jaký bude debut nového kouče?

První velký úkol se rýsuje před novým trenérem fotbalistů Vyškova. Jan Kameník povede MFK do utkání ve Varnsdorfu, který táhne sérii čtyř zápasů bez porážky. Podaří se Jihomoravanům vylepšit aktuální šesté místo ve FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE?

Vyškov v předchozím utkání pod prozatímním vedením Rostislava Horáčka a Michala Klesy urval doma remízu se Slavií B. Konkrétně měření sil dopadlo 2:2, což znamená pro MFK šestou příčku v nabité tabulce soutěže. Obecně však forma Vyškovských ideální není – z uplynulých pěti duelů vytěžili pouze jediné vítězství.

Co se týče Varnsdorfu, tomu se v uplynulém období dařilo o poznání lépe. Táhne totiž sérii čtyř zápasů bez porážky, během nichž zaznamenal dvě výhry a stejný počet remíz. Právě tyto výsledky Severočechy vynesly na čtvrtou pozici F:NL, pouhý jeden bod za barážovými příčkami.

Ve druhé nejvyšší soutěži se Vyškov s Varnsdorfem dosud potkal třikrát. A hned dvě tato setkání dopadla úspěšněji pro Jihomoravany. V podzimní části se mužstvo radovalo z vítězství 2:0, které zajistili svými góly Benny Kanakimana a Barnabáš Lacík. Stejný výsledek si připsalo MFK také na jaře 2022. Pokud by Vyškov slavil i tentokrát, šlo by o jeho první venkovní výhru nad tímto protivníkem.

Zápas bude ostře sledovaný také kvůli změnám na vyškovské lavičce. Zkraje týdne převzal tým jako nový hlavní kouč Jan Kameník, jenž absolvoval první dny v novém prostředí. „První dny jsou vždy o nastavování spolupráce a vzájemném poznávání, takže každým dnem vnímám, že to je lepší a lepší,” říká trenér.

„Tým jsem znal akorát z pozice trenéra soupeře a pod pokličku jsem nikdy nenahlédl, takže teď mám možnost s týmem pracovat. To je proces, který trvá delší dobu. Každý trenér na něj potřebuje více času, aby měl možnost s hráči mluvit a nastavoval si s nimi pravidla, jež budou fungovat,” dodává Kameník.

Pozitivně vnímá kouč také klima uvnitř MFK. „Atmosféra v klubu je za mě pozitivní a ambiciózní. Lidé, kteří jsou kolem mě, vytváří dobré pracovní prostředí, v němž se každý trenér musí cítit dobře. Za to jsem moc rád, protože to přispívá k tomu, že naše práce může být kvalitní a můžeme se od těchto věcí odrazit,” oceňuje.

A co říká na samotné měření sil s Varnsdorfem? „Očekávám, že se hráči budou chtít předvést a navázat na výkony, které měli na podzim. Stále jsme ve hře o zajímavé umístění. Předpokládám, že půjde o velmi těžký zápas, jelikož Varnsdorf se momentálně prezentuje velmi dobře,” upozorňuje Kameník. Vyzdvihuje hlavně ofenzivní sílu a využívání protiútoků.

„Za poslední dva zápasy Varnsdorf vstřelil devět gólů. To si myslím, že mluví za vše. Určitě nás nečeká nic jednoduchého a doufám, že pokud eliminujeme jejich ofenzivní sílu, budeme schopni udeřit,” doplňuje Kameník.

Venkovní utkání s Varnsdorfem se uskuteční v neděli 30. dubna. Střetnutí začne v 17 hodin na městském stadionu v Kotlině a sledovat ho budete moci prostřednictvím streamu či našich sociálních sítí.

Více
Více
Více
Více
×
Dnes v 10:30 | MUZ
AC Sparta Praha B
MFK Vyškov