12. května 2023, Tadeáš Mima

Zaboduje MFK počtvrté v řadě? Šanci dostane ve Vlašimi

Další zásadní souboj se blíží fotbalistům MFK. Vyškovští se vrátili do nejlepší trojice FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY, přičemž svoji pozici budou hájit venku proti Vlašimi. Čeká je tak mužstvo, které v minulém kole schytalo čtyřgólový debakl.

Není to tak dávno, co Vyškov opustil barážová umístění v boji o postup a vyměnil trenérské vedení. Od té chvíle uběhla již tři utkání, z nichž Jihomoravané vytěžili dvě remízy a jednu výhru. Svěřenci kouče Jana Kameníka tak poskočili zpět na třetí příčku a drží mírný náskok před ostatními protivníky.

Situace však mohla být ještě růžovější. Minulý týden měl Vyškov doma našlápnuto k vítězství nad čtvrtou Příbramí, jenže Středočeši ve druhé půli zamakali a dotáhli se na nerozhodný výsledek 2:2. MFK tím ztratil možnost poskočit na druhé místo a Příbram zůstala na jednobodovém manku.

Fotbalisté Vlašimi ovšem dopadli v uplynulém kole hůře. Doma se jim totiž postavila rezerva Sigmy Olomouc, která je rozdrtila 4:1 a bodově dorovnala v tabulce F:NL. Vlašim proto aktuálně je osmá a potenciální šance ohrozit nejvyšší pozice se jí vzdálila.

Vyškov nicméně musí počítat s tím, že v druholigové historii Vlašim nikdy neporazil. Hned při vzájemném debutu kraloval středočeský mančaft 5:1, k čemuž následně přidal dvě remízy 1:1. Pro Jihomoravany se tedy otevírá příležitost vůbec poprvé houževnatého rivala zdolat.

„Vlašim se vyznačuje tím, že hraje velmi kombinační fotbal. Už na vlastní polovině si troufne v těžkých situacích na soupeře nějakou kombinací, řekl bych až na hranici rizika,” popisuje sobotního protivníka trenér Jan Kameník.

„Kvalita je tam podpořena nejen hráči přicházejícími ze Slavie, ale i všemi ostatními. Aktuálně se Vlašim jeví jako mužstvo, jež je velmi ofenzivní,” doplňuje informace o soupeři Kameník. Podle něj se Vlašim dokáže dostat také do plné obrany, ať už šikovností při situacích jeden na jednoho či krátkými kombinacemi.

„Řekl bych, že nás v sobotu nečeká nic jednoduchého,” podotýká kouč na závěr. Měření sil 27. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY hostí Vlašim v sobotu 13. května od 17.00. Podaří se Vyškovu připsat druhou venkovní výhru za sebou?

Více
Více
Více
Více
×
Dnes v 10:30 | MUZ
AC Sparta Praha B
MFK Vyškov