23. května 2023, Tadeáš Mima

Bude baráž, nebo ne? Zásadně napoví souboj s Jihlavou

Předposlední kolo FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY čeká na fotbalisty Vyškova. Závěrečné měření sil na domácí půdě absolvují Jihomoravané s Jihlavou, která stále bojuje o záchranu v soutěži. Zato MFK hájí druhou příčku, která by znamenala účast v baráži o první ligu.

Vyškov se nachází ve velmi slušném rozpoložení, když bodoval v každém z minulých pěti zápasů. Za toto období zaznamenal tři výhry a dvě remízy, přičemž naposledy z toho bylo domácí vítězství 2:0 nad Sigmou B.

Aktuálně tak MFK náleží druhé místo F:NL, kdy Vyškov dělí čtyři body od vedoucí Karviné a zároveň hájí náskok dvou bodů na čtvrtou Líšeň. Případná výhra by tak svěřence kouče Jana Kameníka výrazně přiblížila k účasti v baráži o postup do nejvyšší české soutěže.

Jihlavané ovšem půjdou do měření sil s velkou motivací. Aktuálně jim sice patří třináctá pozice a mají výhodu tří bodů na sestupové pozice, stále však nemají stoprocentní jistotu záchrany. Tu by naopak mohli teoreticky získat v případě plného bodového zisku na drnovickém stadionu.

„S Jihlavou to je stejný zápas jako všechny ostatní. Chováme se k němu úplně stejně. Jediný rozdíl, který vnímám, je ten, že tam znám všechny hráče a velmi rád je pozdravím před utkáním i po něm,” přiznal trenér Kameník, jenž na Vysočině nějakou dobu působil. V době duelu ale půjde o protivníka, jehož bude chtít s Vyškovem porazit.

Pro Vyškovské by mohla být povzbuzením vzpomínka na předchozí soutěžní souboj. Právě v něm Jihlava utrpěla výraznou porážku 0:3 na domácím hřišti, kde postupně udeřili Ondřej Vintr, Benny Kanakimana a Alexis Alegue.

„Máme to teď dobře rozehráno. A pokud vítězství nad Sigmou B má mít větší význam, musíme ho potvrdit s Jihlavou a potom na něj navázat v neděli v Chrudimi,” doplnil Kameník. Co je již v tuto chvíli jasné, je skutečnost, že výsledek tohoto zápasu bude pro oba mančafty naprosto zásadní. A to ať už v bitvě o baráž, nebo o udržení.

Dorazíte na poslední domácí duel ligy také vy? Konat se bude ve středu 24. května od 17.00, a to na klasickém místě, jímž je stadion v Drnovicích. Vstupenky si můžete zařídit již nyní v předprodeji ZDE.

Více
Více
Více
Více
×
Dnes v 10:30 | MUZ
AC Sparta Praha B
MFK Vyškov