14. července 2023, Kryštof Severa

Kameník po Blansku: Dobrá prověrka, teď musíme pracovat dál

Kouč Kameník směřuje svůj tým ze zaváděcího kola na startovní rošt F:NL. Tak by se dala nazvat aktuální situace v MFK. Začátek soutěže se kvapem blíží a po zápase s Blanskem se našel prostor pro krátké zhodnocení situace po soustředění a před generálkou se Skalicí.

Zápas s Blanskem se pro vás dlouho nevyvíjel úplně dle představ. Jaký byl vaším pohledem?
Měli jsme trochu těžší nohy, ale tyhle utkání musíme bezpodmínečně zvládat lépe. S tímhle si hráči musí umět poradit, zjednodušit hru, dát to rychleji od nohy. Proti Blansku nám to hodně trvalo, přesvědčili jsme se o tom, že bez pohybu to nepůjde. Když hráči nebudou běhat, dostupovat hráče, dělat pár rychlých kroků do soupeře, aby mu sebral míč, tak budou všude pozdě a pak to bolí o to více.

Nakonec jste dokázali zvítězit...
Ten zápas nám hodně ukázal. Vůbec jsme se nedokázali prosadit, byť jsme tam měli celou řadu standardních situací, tak jsme je nedotáhli. Neproměňovali jsme vyložené brankové příležitosti, jak v první půli, kde jsme měli jednu, možná dvě, tak ve druhém poločase, kde jich bylo snad pět, což byly situace, které by nás mohly uklidnit. Předváděli jsme zbytečné ztráty balónů, které s nemůžeme dovolit, stávalo se nám to v prostorech, ve kterých to pro nás bylo nebezpečné. Z mého pohledu dobrá prověrka, trochu vykřičník pro nás a musíme pracovat dál.

Máte za sebou soustředění ve Velkých Losinách. Jak proběhlo?
Soustředění se nám vydařilo, měli jsme zajištěný komfort který jsme potřebovali, k dispozici bylo dobré tréninkové hřiště. Možná to za nás trochu zanechalo únavu, protože jsme opravdu hodně potrénovali. Celkově musím říct, že se nám soustředění povedlo dle představ a jsme za něj rádi.

Těsně před ligou vás čeká generála se Skalicí, co od toho zápasu očekáváte?
Je to tým, který se relativně v klidu zachránil v první lize, takže má svoji kvalitu. Těšíme se na hřiště v Drnovicích, že už to utkání bude mít kulisu, která se bude blížit těm druholigovým zápasům. Doufám, že nás přijdou podpořit fanoušci. Na zápas se těšíme, opět to bude jinačí typologie soupeře a chceme se pořádně připravit na začátek soutěže.

Více
Více
Více
Více