4. srpna 2023, LFA

Jan Kameník - trenér měsíce června

Na konci minulé sezony dodal Vyškovu potřebný impuls. Moravanům pomohl překonat období, ve kterém prohráli tři z pěti zápasů. Ve FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE s nimi obsadil druhé místo a dovedl je do baráže o nejvyšší soutěž. Jan Kameník na lavičce MFK zůstal i pro nynější ročník. Dva červencové duely mu minimálně z hlediska bodů vyšly stoprocentně. Vyškov si v Drnovicích poradil s dalším účastníkem poslední baráže Příbramí, poté na Julisce porazil Duklu a vyšvihl se do čela tabulky. Úvod tak naznačil, že klub ze severu Jihomoravského kraje by měl opět patřit mezi hlavní favority soutěže.

Kameníkovi v létě odešel šikovný kamerunský křídelník Alexis Alégué Elandi, kterého do FORTUNA:LIGY zlákal Jablonec. Jak se ale zdá, Vyškovu jeho přesun na českou elitní scénu neublížil. Branky soupeřů teď ohrožují jiní Afričané, případně hráči s africkými kořeny. Pokud do celkového součtu nezahrnete vlastní gól Jana Peterky z Dukly, vyjde vám, že všechny vyškovské trefy v prvních dvou kolech F:NL zaznamenali právě oni. Proti Příbrami otevřel skóre Cheick Souaré, který má kromě francouzského také guinejské občanství. Těsně před koncem pak rozhodl o výhře Hanáků 2:1 Guinejec Fandje Touré.

V Dejvicích zase už po třech minutách udeřil Idjessi Metsoko z Toga, jenž po přestávce přidal ještě druhý gól. Vítězství Kameníkova týmu pak v nastavení druhého poločasu stvrdil na 4:2 Fahad Bayo – pro změnu tvář z Ugandy. K tomu na vyškovské soupisce stále figuruje burundský sympaťák Bienvenue Kanakimana, autor čtrnácti branek z předešlého ligového ročníku. Na startu této sezony se neprosadil, v dalších kolech se ale klidně může rozstřílet.


Více
Více
Více
Více