4. srpna 2023, Tadeáš Mima, foto: Michal Málek

Vyškov jako rozjetý stroj? Teď plánuje jízdu do Vlašimi

Na co fotbalisté Vyškova dosud sáhli – a hlavně do čeho kopli –, to vyšlo. Po třech kolech FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY mají plný počet bodů a je zřejmé, že se jen tak někoho nezaleknou. Teď ale přichází další těžká prověrka, jelikož mančaft míří do Vlašimi.

Způsob, jakým MFK otevřel nový ročník, je bez nadsázky úchvatný. Svěřenci kouče Jana Kameníka zvládli úvodní tři zápasy s impozantním skóre 11:4 a vévodí tabulce soutěže. Není proto náhodou, že právě vyškovský lodivod obdržel cenu pro nejlepšího trenéra za měsíc červenec.

Dalšími celky, které zatím nezaváhaly, jsou Jihlava a Táborsko. Jihomoravané tedy musí být neustále na pozoru, aby někoho z rivalů nepustili před sebe. O to důležitější bude sobotní měření sil s Vlašimí, kam Vyškov vycestuje ke čtvrtému duelu sezóny.

Vlašim se přitom nachází v trochu paradoxní situaci. Je faktem, že do této chvíle ani jednou neprohrála, nicméně nedočkala se ani vítězství. Drží totiž sérii tří remíz za sebou, jež stačí aspoň na devátou příčku. Naposledy si Vlašimští připsali bod ve Varnsdorfu, kde se strhla přestřelka 3:3.

Zato Vyškov půjde do boje potom, co v uplynulém kole zničil Kroměříž 5:1. Klíčové však je, aby se hráči neuspokojili a stále pracovali na sto procent. „Vlašim je velmi dobrým týmem na míči. Je znát dlouhodobá práce trenéra Hyského, jenž mužstvu vštěpuje, aby byl dominantní ve výstavbě, hrál po zemi a byl konstruktivní,” uvědomuje si Kameník.

Dá se očekávat, že utkání bude velmi obtížné a bolestivé. „Proti tomuto soupeři je vždy potřeba kvalitní pohyb. Nepůjde o nic jednoduchého a potřebujeme se především dobře připravit,” říká kouč MFK.

Kromě solidní formy hraje Vyškovu do karet i vzájemná bilance z minulého ročníku. V něm se urodila remíza 1:1 v Drnovicích, načež venkovní odveta dopadla úspěchem 1:0. Tehdy rozhodl gólem z pětašedesáté minuty Fahad Bayo. Zároveň si tak Kameník připsal svoji druhou výhru na lavičce klubu.

Utkání s Vlašimí je na programu v sobotu 5. srpna. Na stadionu v Kollárově ulici se hraje od 17 hodin, živý přenos pojede na platformě sporttotal.tv.

Více
Více
Více
Více