8. srpna 2023, Tadeáš Mima

Pouť pohárem začíná! Vyškov bude favoritem proti Hodonínu

Liga se sice už naplno rozjela, premiéra v MOL Cupu však Vyškovu dosud scházela. Jihomoravští fotbalisté toto napraví ve středu, kdy míří na hřiště účastníka MSFL z Hodonína. A očekává se, že MFK zápas zvládne.

První kolo poháru může být ošemetné. Podle dosavadních výsledků se však zdá, že Vyškovští by mohli mít navrch. Ve FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE neprohráli žádné z úvodních čtyř kol, mají na kontě deset bodů a hoví si na pohodlné druhé příčce soutěže. Navíc při luxusním celkovém skóre 12:5.

Zato Hodonín ještě takto rozehraný nejspíš nebude. Přece jen má za sebou teprve jediný ligový duel, v němž uhrál pouze bod za remízu 1:1 s Třincem. Na druhou stranu potrápit účastníka předchozího ročníku F:NL, také není nic snadného. Zatím to však stačí na čtrnácté místo z osmnácti mančaftů.

Zatímco pro Vyškov půjde o letošní pohárovou premiéru, hodonínští hráči již zasáhli do předchozí fáze MOL Cupu. Nastoupili totiž proti Baťovu, s nímž si nakonec poradili výsledkem 4:2. Proti svěřencům kouče Jana Kameníka ovšem musí počítat s mnohem těžší bitvou.

Podle vyškovského lodivoda bude klíčové, aby tým přistoupil k utkání s maximální zodpovědností. „Budeme se na něj připravovat jako na jakýkoliv jiný zápas. Hodonín, byť v sebemenším detailu, nepodceníme. Podobná střetnutí bývají ošidná, a pokud se nebudou hráči koncentrovat, můžeme být velmi rychle potrestáni,” shrnul Kameník.

Naposledy se MFK s Hodonínem potkal v soutěžní bitvě před dvěma lety – také v rámci poháru. Tehdy bylo měření sil až nečekaně vyrovnané a Vyškov postoupil teprve díky dvěma trefám ze závěrečné půlhodiny. Takovému vývoji se chce Vyškov tentokrát vyhnout obloukem.

Utkání prvního kola MOL Cupu se uskuteční ve středu 9. srpna od 18.00. Konat se bude na stadionu v Hodoníně.

Více
Více
Více
Více