9. srpna 2023, Jan Sadílek

UPDATE: Slavkov bude hostit zápas žen Slavie a Katowic

Vyškov a ženský fotbal. To je spojení, které na fotbalové mapě České republiky dává čím dál tím větší smysl. Nejenže pod hlavičkou MFK vstoupí do nové sezóny tým žen a dorostenek, ale už tuto sobotu zde budete moci vidět mezinárodní konfrontaci dvou týmů, které patří ke špičce ženského fotbalu ve střední Evropě. UPDATE: Vzhledem k nezpůsobilé hrací ploše ve Vyškově se zápas odehraje na hřišti ve Slavkově.

Generálku na nový ligový ročník sehrají v sobotu ve Slavkově ženy Slavie Praha proti úřadujícím mistryním polské ligy, GKS Katowice. Pražanky pod vedením bývalého hráče Hradce Králové a Slavie Praha Karla Pitáka mají v tomto utkání na co navazovat: „S dosavadním průběhem přípravy jsem velmi spokojený, vyhýbají se nám zranění. Poslední zápas s rakouským Neulengbachem jsme zvládli velmi dobře, zaslouženě jsme zvítězili a soupeře jsme do žádné vážnější šance nepustili."

Také ve Vyškově se chtějí slávistky ukázat v dobrém světle: „Na sobotní utkání se velmi těšíme, Katowice mají velmi kvalitní tým, jsou to mistryně Polska. Čeká je i kvalifikace o Ligu mistryň, pokud postoupí do dalšího kola, mohou být i naším soupeřem. Bude to pro nás velmi zajímavá prověrka a generálka před startem ligy,“ těší se na sobotní zápas trenér Slavie.

Není ovšem sám z tábora sešíváných. „Čeká nás generálka před ligou a zároveň asi nejtěžší soupeř přípravy, mistryně polské ligy, které čeká kvalifikace o Ligu mistryň. I z tohohle pohledu to bude velmi zajímavý soupeř. Na zápas se moc těšíme, každá bojujeme o své místo v základní sestavě. Věřím, že to bude kvalitní zápas z obou stran a že si do Vyškova najde cestu hodně slávistických fanoušků a fanoušku ženského fotbalu,“ zve fanoušky na utkání kapitánka týmu Diana Bartovičová.

Velmi zajímavou podívanou bude toto utkání nejen pro fanoušky Slavie, ale i Vyškova. Návštěvou zápasu, kromě výjimečného sportovního zážitku, podpoříte i fotbalistky MFK. Veškeré vstupné, které bude pro starší 15 let činit 50Kč, totiž pomůže s naplněním rozpočtu ženských týmů Vyškova.

Více
Více
Více
Více