13. srpna 2023, Tadeáš Mima

Blíží se další zápas, Vyškov přivítá tápající béčko Sigmy

Sezónou zatím procházejí bez porážky, udrží však vynikající formu i nadále? Vyškovští fotbalisté se připravují na páté kolo FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY, k němuž přijede do Drnovic béčko Sigmy. Olomouc zároveň patří mezi tři mančafty, které na ligový úspěch v tomto ročníku stále čekají.

Ligové výsledky Vyškova jsou impozantní. MFK nasbíral deset bodů za tři výhry a jednu remízu, čímž si zajistil druhou příčku za vedoucím Táborskem. Stejný počet bodů má i třetí Jihlava, jež ovšem doplácí na horší součet skóre.

Svěřenci trenéra Jana Kameníka tak mohou před nadcházejícím utkáním být v relativním klidu. Vstup do sezóny měli vydařený a není na ně žádný přehnaný tlak. Je však pravdou, že Vyškov dlouhodobě cílí na nejvyšší pozice, což ho zavazuje k tomu, aby do všech zápasů vždy dal maximum.

Rozdíl nebude ani tentokrát, kdy Vyškov přivítá na domácí půdě rezervu Olomouce. Hráči z hanácké metropole přitom neprožívají vydařené období, jelikož ze čtyř pokusů ani jednou nevyhráli. Proto se aktuálně potácejí na patnáctém místě s bilancí dvou remíz a dvou proher. Navíc inkasovali již desetkrát – to znamená nejvíce v celé soutěži společně s Chrudimí.

Uplynulé kolo absolvoval Vyškov ve Vlašimi, kde až do posledních sekund prohrával 0:1. Samotný závěr ale Jihomoravanům klapl a vyrovnali na konečných 1:1, čímž uhájili dosavadní ligovou neporazitelnost.

Vyškovští hráči si nenechali utéct ani středeční postup v poháru, byť měli celkem namále. S Hodonínem, jenž nastupuje v MSFL, si MFK poradil až po pokutových kopech 3:2. Mužstvo však věří, že ho těžký souboj zocelil a proti Sigmě B bude o to silnější.

Ze vzájemných bitev v minulé sezóně vyšel lépe Vyškov. Konkrétně se zrodily výsledky 2:2 a 2:0 ve prospěch MFK, přičemž hned dva z těchto čtyř gólů měl na svědomí Benny Kanakimana. Zdali naváže podobným způsobem, se ukáže v pondělí 14. srpna od 17.30 na stadionu v Drnovicích. Vstupenky na měření sil seženete ZDE.

Pokud se na zápas nedostanete, připraven bude textový online přenos i živé vysílání prostřednictvím platformy Sporttotal.

Více
Více
Více
Více