18. srpna 2023, Tadeáš Mima, foto: Michal Málek

Bitva s Táborskem jako šlágr kola! Udrží Vyškov nejvyšší příčky?

Už v sobotu je na programu jeden ze šlágrů kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. Vyškovští fotbalisté se v něm utkají s Táborskem, které mělo podobně jako MFK fantastický vstup do sezóny. Vzájemný souboj tak napoví, co oba týmy čeká směrem do dalších zápasů.

Od Vyškova se v uplynulých týdnech očekávalo hodně. A po jarní baráži o nejvyšší soutěž je znát, že si Jihomoravané i nadále drží maximální standard. V tabulce F:NL jim náleží krásné druhé místo, přičemž mají stejně bodů jako vedoucí Jihlava.

Rozdíly na předních pozicích jsou ovšem minimální. Příkladem je právě i čtvrté Táborsko, jemuž schází na Vyškovské jediný bod. Mírný náskok drží MFK mimo jiné díky domácí výhře 1:0 nad Sigmou B z předchozího kola. Zato Jihočeši v minulém mači vůbec poprvé klopýtli, když jim nadělila trojku Jihlava.

I přes jeho čerstvé zaváhání však trenér Jan Kameník příštího rivala vyzdvihuje. „Táborsko velmi dobře vstoupilo do ročníku. Z prvních čtyř střetnutí získali dvanáct bodů a nás čeká atraktivní souboj, na nějž zavítá hodně lidí a těšíme se. Samozřejmě ale vnímáme sílu soupeře, která je jasná, i jeho umístění v tabulce,” shrnul Kameník.

Zajímavá je bilance ze vzájemných duelů, kde panuje výsledková remíza. Dvakrát se oba týmy rozešly smírně a jednou slavilo Táborsko 1:0, podruhé drtil MFK pohodlnějším skóre 3:1. K tomuto úspěchu tehdy přispěl dvěma trefami Adama Fofana.

Vyškov by rád navázal na dosavadní neporazitelnost v sezóně. Ta navíc neplatí pouze v lize, ale také v poháru, kde jihomoravský mančaft přetlačil Hodonín a postoupil do druhého kola proti Zlínsku. Kameníkův výběr tak celkově drží vynikající výsledkovou šňůru, jíž může prodloužit.

Utkání 6. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY se uskuteční v sobotu 19. srpna. Hraje se od 17 hodin na stadionu v táborské Kvapilově ulici. K dispozici bude textový online přenos i živé vysílání.

Více
Více
Více
Více