25. srpna 2023, Tadeáš Mima

Vyhecovaná bitva se sparťany! Vyškov vyzve béčko Pražanů

Blíží se zápas, do kterého se vkládají velká očekávání. Vyškovští fotbalisté hostí v sobotu dopoledne B-tým Sparty Praha, s nímž jde velmi často o gólově bohaté souboje. A atraktivní podívaná by neměla scházet ani tentokrát.

Vyškov má aktuální sezónu rozjetou parádně. Z dosavadních šesti utkání ani jednou neprohrál, když dosáhl na čtyři výhry a dvě remízy. Celkově to znamená krásných čtrnáct bodů a pohodlné druhé místo FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY.

Nicméně sparťanská rezerva má úplně odlišná čísla. Pražané v novém ročníku vyhráli zatím pouze jednou, mají pět bodů a jsou až dvanáctí v pořadí. Na sestupové pásmo aktuálně mají náskok pouhých dvou bodů.

Tým trenéra Jana Kameníka může navíc povzbudit, že v uplynulém kole obstál v náročné výzvě na půdě Táborska. Jihočeský soupeř nenechal MFK vůbec nic zadarmo, a tak konečnou remízu 1:1 lze považovat za velmi slibný výsledek.

„Bod z venku je plus, jehož si vážíme. Po průběhu utkání si však myslím, že jsme měli ke třem bodům blíže než soupeř. Když jsme dali vedoucí gól, měli jsme se chovat lépe do defenzivy než Táborsko. Branka domácích byla z mého pohledu příliš laciná,” podotkl trenér Vyškova Jan Kameník.

Co je navíc nutné zdůraznit, Vyškov je velmi silný i na domácí půdě. V této sezóně doma získal plný počet bodů, když si postupně poradil s Příbramí, Kroměříží i Olomoucí B. Béčko Sparty svůj dosud jediný triumf zaznamenalo na vlastní půdě s Chrudimí.

Pro MFK se navíc stává lákadlem, aby navázal na vzájemné zápasy z předchozího ročníku. Tehdy venku Vyškovští remizovali 1:1, načež doma soka rozdrtili 3:1. Také v premiérové sezóně Jihomoravanů ve druhé lize šlo o gólově bohaté duely, nicméně v obou případech se šťastnějším koncem pro sparťany (3:2 a 4:1).

„Na tabulku se nedívám, ale síla Sparty je velká. Její tým hraje fotbalově a nezbavuje se míče lehce. Běžecky i technicky na tom budou velmi dobře. Mají kvalitní hráče v akademii, kteří se etablují v profesionálním fotbale. A jsou zápas od zápasu lepší,” nepochybuje trenér.

Naváže Vyškov na minulé výsledky a poradí si také s mančaftem z hlavního města? Měření sil startuje v sobotu 26. srpna od 10.15 na stadionu v Drnovicích, kde vás rádi přivítáme! Vstupenky kupujte právě teď online ZDE.

Více
Více
Více
Více