30. srpna 2023, Tadeáš Mima, foto: Michal Málek

Těžko si vybírat dalšího soupeře, říká po pohárovém postupu Kameník

MFK Vyškov míří do třetího kola MOL Cupu, přičemž svého soupeře se teprve dozví. Trenér Jan Kameník se ohlížel za výkonem v rámci druhého kola na půdě Zlínska, odkud si jeho mančaft odvezl vysoký úspěch 5:1.

Jaký byl pohárový duel se Zlínskem?
Šlo o zápas se silným soupeřem, my jsme do něj ale dobře vstoupili a měli dvě velké šance. Zbytečně jsme je však nedohráli do konce a nevstřelili jsme branky. Nakonec se to v prvním poločase podařilo a hráli jsme i relativně zodpovědně. Až tedy na nějaké situace ve středu pole, kde jsme Zlínsku nechávali zbytečně moc místa a pouštěli jej do pološancí. Do druhé půlky jsme šli s tím, že ji vyhrajeme, což se ve finále povedlo. Nicméně jsme protivníka vrátili do utkání inkasovaným gólem a pak chviličku byl na koni. Na druhou stranu jsme následně dvěma slepenými trefami střetnutí uzavřeli.

Již ve 25. minutě se zranil gólman Borek. Jak je taková situace nepříjemná?
Nepříjemné to bylo hlavně pro Stejskala, který musel z nuly vstoupit do utkání. Od toho však hráči na lavičce jsou, aby v těchto situacích vypomohli. A Stejsky to zvládl výborně, pomohl nám několika zákroky. Byl dobře připraven a uvidíme, jak dopadne vyšetření Borka.

Navzdory celodennímu dešti dorazili i fanoušci, kteří vás mohutně podporovali.
Byla tady velice slušná kulisa. I na to, jak tady pršelo, bylo docela dobré hřiště, které se netrhalo a udrželo si kvalitu prakticky celý zápas. Přestože nás to samozřejmě stálo hodně sil. Diváky ovšem musíme pochválit – fandili, povzbuzovali a doufáme, že tomu tak bude i nadále.

Koho byste si přáli za protivníka do dalšího kola poháru?
S hráči jsme si říkali, že pohár bereme velmi vážně. V podstatě stejně jako FORTUNA:NÁRODNÍ LIGU. Chceme tak postupovat co nejdále. Když ale soutěž běží, soupeři se každým kolem zkvalitňují a těžko si někoho vybírat. Kromě cíle dostat se co nejdále chceme také konfrontaci s ligovým týmem. Ideálně doma, abychom potěšili fanoušky tím, že tam bude dobrá návštěva. Vybírat si každopádně nemůžeme a uvidíme, koho nám los přiřkne.

Více
Více
Více
Více