30. srpna 2023, Tadeáš Mima, foto: Michal Málek

Šest reprezentantů Vyškova: Rozjetý Metsoko, borci z Ugandy i další

Blížící se reprezentační pauza nemine ani fotbalisty Vyškova. Rovnou šest hráčů se objevilo v nominacích svých zemí, za něž budou přespříští týden bojovat na mezinárodním poli. Mezi vyvolenými nechybí ofenzivní esa MFK ani opory na dalších postech.

Kometou aktuální sezóny je Idjessi Metsoko, který za Vyškov nastřílel již pět ligových gólů. Navíc se střelecky prosadil také ve druhém kole MOL Cupu proti Zlínsku. „Metsoko je v této sezóně ve skvělé formě. Reprezentoval mužstvo Toga do 21 let a nyní se dočkal první pozvánky do dospělé reprezentace svojí země,” ocenil Akere Ndi ze společnosti Rainbow. Togo čeká duel kvalifikace Poháru afrických národů proti Kapverdským ostrovům.

Nejpočetnější zastoupení z Vyškova má Uganda, jíž budou reprezentovat útočník Fahad Bayo a obránce Ramathan Musa. Co se týče branek, dosud se Bayo trefil třikrát, Musa potom patří mezi stabilní opory zadních řad. Před nimi stojí kvalifikační souboj s Nigerem, který ještě může znamenat postup na závěrečný turnaj.

Obávaný střelec Benny Kanakimana se připravuje na reprezentační službu v dresu Burundi. Jeho mančaft čeká klíčová bitva s Kamerunem, kterou pokud Burundi vyhraje, posune se do čela trojčlenné kvalifikační skupiny před Namibii. Golden Mafwenta v barvách Zambie narazí na Komory, přičemž už teď má jeho země jistý postup na kontinentální turnaj.

Šestým do party je Santiago Eneme, jehož Rovníková Guinea nápodobně válí ve své skupině. Tým táhne sérii čtyř výher za sebou a závěr kvalifikace absolvuje v Libyi, kde bude papírovým favoritem. „Všem našim hráčům přejeme hodně štěstí při reprezentaci svých zemí,” popřál Akere Ndi.

Posledním zápasem Vyškova před reprezentační přestávkou bude ligové utkání v sobotu 2. září v Chrudimi. Následně se klubový fotbal vrátí až v sobotu 16. září, kdy MFK doma čeká derby s Prostějovem. Vstupenky na tento vyhecovaný duel můžete zakoupit již nyní ZDE.

Hráči MFK Vyškov povoláni do národních týmů:

Idjessi Metsoko (Togo)
Fahad Bayo (Uganda)
Ramathan Musa (Uganda)
Benny Kanakimana (Burundi)
Golden Mafwenta (Zambie)
Santiago Eneme (Rovníková Guinea)

Více
Více
Více
Více