31. srpna 2023, Tadeáš Mima

Červeň o gólu: Zkusil jsem vystřelit, což nakonec vyšlo

Svůj první soutěžní gól vstřelil za Vyškov v pohárovém utkání Adam Červeň. Fotbalisté MFK tak i díky němu pokračují dále MOL Cupem a vyhlíží soupeře do třetího kola. Jak samotný hráč viděl měření sil na půdě Zlínska?

Situace se trochu Červeňovi zkomplikovala kvůli zranění. „Byl rohový kop a jak šel míč na zadní tyčku, tak jsem se srazil s Bayem. A najednou krev,” popisoval moment. Nicméně i přesto zůstal ve hře a popasoval se se všemi nástrahami. „Úplně mi to nevadí. Ať už by mi bylo cokoliv, šel bych na hřiště i tak,” dodal.

Z pohledu vyškovského beka se první půle celkem vydařila. „Měli jsme více ze hry a dali jsme tři góly. Ve druhé části jsme ovšem polevili a nechali soupeře hrát. Nakonec jsme to však zvládli,” ocenil Červeň. Navíc se i on sám střelecky prosadil. „Úplně jsem nevěděl, jestli budu střílet. Když jsem ale viděl, že obránci jsou daleko, zkusil jsem to. A úspěšně,” řekl.

Červeň navíc vyzdvihl skvělé fanoušky, kteří s Vyškovem v této sezóně putují také na venkovní utkání. Byť tentokrát pršelo a volný čas bylo možné strávit i jinými způsoby. „Je dobře, že fanoušci chodí na každý zápas. Cítíme se díky nim jako doma. Zajistili nám dobrou atmosféru, což je plus,” podotkl obránce.

Další měření sil čeká Vyškov již v sobotu 2. září. Tým trenéra Jana Kameníka zamíří na východ Čech, kde absolvuje souboj s Chrudimí. Začínat se bude od 10.15.

Více
Více
Více
Více