1. září 2023, Tadeáš Mima, foto: Michal Málek

Naposledy před pauzou: MFK nastoupí v Chrudimi

Vyškovští fotbalisté se připravují na poslední duel před reprezentační přestávkou. V osmém kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY pojedou do Chrudimi, kde mohou potvrdit parádní bilanci z dosavadního průběhu ročníku. Jihomoravané totiž dosud ani jednou neprohráli.

Kdo očekával, že výkony Vyškova z uplynulé sezóny byly pouhou náhodou, ten se mýlil. Také v aktuálním ročníku se MFK drží vysoko v tabulce – a dokonce je na nejvyšší příčce ze všech. Ze sedmi kol si svěřenci trenéra Jana Kameníka připsali pět výher a dvě remízy, což stačí na jednobodový náskok na prvním místě před Duklou Praha a Táborskem.

Na opačné straně potom stojí Chrudim, která je dvanáctá a snaží se ze všech sil vylepšit dosavadní postavení v soutěži. Je pravdou, že z předešlých dvou kol získala čtyři body a přerušila sérii tří ligových porážek za sebou. Tyto výsledky vynesly Východočechy aspoň na dvanáctou pozici F:NL.

„Očekávám, že nastoupíme proti soupeři, který se teď zvednul a dobře posílil. Musíme se na utkání připravit, od poháru jsme měli tři dny na regeneraci. V sobotu musíme nechat na hřišti zbytky sil – potom je reprezentační pauza, takže si budeme moct trochu odpočinout,” zmiňoval kouč Vyškova Kameník.

Že jsou chrudimští hráči velmi nepříjemní, poznala v minulém kole i Jihlava. Tým z horních příček tabulky s nimi pouze remizoval 3:3, když musel pokaždé dohánět ztrátu ve skóre. MFK tak musí být připraven, že ani on nebude mít snadnou práci. Velkým nebezpečím bude chrudimský David Huf, jenž nastřílel už pět ligových gólů. Stejný počet zaznamenal třeba také vyškovský Metsoko.

Ze vzájemných soubojů ovšem vychází Vyškov mnohem lépe. Od postupu do druhé ligy odehráli soupeři čtyři společné zápasy, z nichž Jihomoravané ani jednou neprohráli. Dvakrát z toho byla remíza 0:0 a pak výhry 4:1 a 3:0. Uspět bude chtít MFK i teď před repre pauzou, na kterou vyšle hned šestici fotbalistů.

Zaznamená Vyškov jubilejní desáté utkání v sezóně bez porážky? Měření sil je na programu v sobotu 2. září, na stadionu v Chrudimi začne bitva od 10.15. A pokud nebudete přímo na místě, k dispozici bude textový online přenos či živé vysílání na platformě Sporttotal.

Více
Více
Více
Více