3. září 2023, Tadeáš Mima, foto: Zdeněk Dolíhal

Kameník po Chrudimi: Nešli jsme vítězství naproti tolik, jak bylo potřeba

Vůbec poprvé v rámci FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY prohráli fotbalisté Vyškova pod trenérem Janem Kameníkem. Stalo se tak v Chrudimi, kde Východočeši otočili z 0:1 na 2:1 díky gólům z druhé půle. Kouč Jihomoravanů rozebral, co stálo za tímto výsledkem.

V Chrudimi jste utrpěli první porážku v ročníku. Jak jste zápas vnímal?
Co se týče předvedené hry, zdálo se, že zápas máme pod kontrolou. Že se snažíme kombinovat a otevřít hluboký blok soupeře. To se nám dařilo tak napůl – nevytvořili jsme si totiž dostatek šancí, kolik bychom potřebovali. Těžko se to otevíralo a neuměli jsme si prostory najít správně. Protivníka jsme zbytečně pouštěli do šancí naší lehkovážností a zbytečnými ztrátami míče. Příležitosti v první půli jsme Chrudimi nabídli sami. Podařilo se nám však vstřelit branku a vedli jsme.

Co bylo cílem do druhé poloviny?
Chtěli jsme druhou fázi zvládnout tak, abychom dali ještě jeden gól a tým se uklidnil. Bohužel jsme po nedůslednosti v pokutovém území inkasovali a potom jsme nezachytili jeden rychlý protiútok. Další dění, kdy nějaké situace vzbudily emoce, je naší chybou, protože jsme nebyli dostatečně důrazní a nenašli jsme skulinku, díky níž bychom ohrozili branku soupeře. Vítězství jsme nešli naproti tak, jak jsme potřebovali.

Kvůli zdravotním problémům Pavola Ilka jste museli celkem brzy sáhnout do sestavy. Jak moc tento tah narušil taktické plány?
Víme, že Palo dokáže na pravé straně pomoct. Máme však další hráče, kteří jsou na tuto pozici připraveni. Myslím si, že Něma (David Němeček, pozn. red.) zaskočil místo něj dobře. Vždy je samozřejmě nepříjemné, když musíte sáhnout do sestavy již v první půlce a přijdete o okna pro dostřídání ve druhé části. To se nám stalo vlastně hned na začátku druhého poločasu, kde kvůli zdravotní indispozici musel dolů Bayo, takže jsme ztratili další okno a měli jsme už pouze jedno pro zbytek střídání. Snažili jsme se toho co nejvíce využít a hráči, kteří nastoupili, se snažili, ale bohužel ten efekt tentokrát nepřišel.

I pro vás osobně jde o první druholigovou porážku ve Vyškově. Je dobře, že přišla nějaká facka?
Dobře to asi není. Zápas jsme prohráli, což zkrátka není nikdy dobře. Chtěli jsme výsledkovou sérii natáhnout na co nejdelší dobu, abychom pořád získávali body. Nyní se to nepovedlo, jsme z toho zklamaní, ale já na žádné série nehraju. Je prostě potřeba vždy utkání zvládnout.

Čeká vás reprezentační pauza. Přichází v pravý čas, aby se zacelily šrámy?
Možná bychom chtěli s týmem pracovat dál, abychom si v pondělí řekli některé věci. Na druhou stranu to bereme tak, jak to je. Šest kluků nám odjíždí na reprezentační srazy a přejeme jim hodně štěstí. Chceme mužstvo mít co nejdříve pohromadě, abychom se připravili na Prostějov.

V přestávce sehrajete přátelák s Kroměříží. Dá se čekat zapojení širšího kádru?
Chceme po domluvě s mládežníky zapojit některé kluky z Vyškova. Někteří hráči budou na zkoušce, takže se nám kádr zase trošku rozroste, abychom byli schopni duel odehrát.

Více
Více
Více
Více