12. září 2023, Tadeáš Mima, foto: Zdeněk Dolíhal.

Falta: Vyškov hraje zajímavý fotbal, jehož chci být součástí

Nové jméno ve svých řadách hlásí fotbalisté Vyškova. Ke kádru se připojil Šimon Falta, který absolvoval uplynulou sezónu ve Zbrojovce, ale na kontě má třeba i český titul nebo starty v evropských pohárech či za nároďák. Jaké jsou jeho první dojmy po přestupu?

„Stále jsem zde krátce, takže se musím pořádně zabydlet. Nicméně Vyškov na mě udělal dojem. I přesto, že jde o druholigový klub, má vysoké ambice a jeho projekt se mi líbí. Přestup tak měl rychlý spád a jsem tady,” zněla Faltova první slova v novém působišti.

Na projektu MFK ho zaujalo hned několik věcí. „Na jednu stranu to jsou podmínky, jež konkurují i řadě zavedených profesionálních klubů. Především se zde ale hraje zajímavý fotbal, jehož mě láká být součástí,” vyzdvihoval zkušený záložník.

„Vyškov mě zaujal již v minulém ročníku. Viděl jsem pár jeho zápasů a skutečně mě moc překvapil. Co se týče mých individuálních dovedností, jimiž chci přispět, tak jsem rychlý, technický. A nejsem líný,” pousmál se Falta.

Své fotbalové přednosti dokazoval Falta nejen v domácí lize, ale třeba také na mezinárodní scéně. Na kontě má evropské starty i duely v národním dresu. „Vždy to byl zážitek. Taková utkání jsou důvodem, proč malí kluci už odmala hrají fotbal. Chtějí dosáhnout takových met, přičemž mně se to podařilo. Jsem tomu rád a vzpomínky jsou jen ty nejlepší,” těší novou akvizici MFK.

Falta se po příchodu seznamuje se spoustou nových tváří. „Znám akorát Davida Němečka ještě ze Sigmy a trošku Stejskyho (brankář Jan Stejskal, pozn. red.) – vím, že také působil v Olomouci. Jinak mě čeká úplně nové prostředí,” podotýká bývalý hráč Plzně, Baníku či Zbrojovky. Právě s ní absolvuje Vyškov již brzy vzájemné střetnutí v Brně.

„Samozřejmě bude motivace proti Zbrojovce o to větší. Nechovám v sobě však žádnou zášť, že bych se chtěl mstít nebo cokoliv podobného. Určitě ale chci společně s týmem sportovní cestou ukázat, že na Brno výkonnostně máme,” uzavřel svůj úvodní rozhovor Falta.

Ještě před výjezdem na Zbrojovku v sobotu 23. září, kam můžete vyrazit i vy jako fanoušci, čeká Vyškov bitva v Drnovicích s lokálním rivalem z Prostějova. Hraje se v sobotu 16. září od 10.15 a vstupenky seženete za lepší cenu ZDE.

Více
Více
Více
Více