22. září 2023, Tadeáš Mima, foto: Michal Málek

Dlouho očekávaná bitva o čelo! Vyškov se představí na Zbrojovce

Blíží se dosud největší zápas podzimu. Od sobotních 17 hodin nastoupí fotbalisté Vyškova venku na Zbrojovce Brno, kde se bude bojovat o čelo FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. Zatímco MFK má nejlepší útok soutěže, Brňané dosud inkasovali nejméně gólů.

Po reprezentační přestávce si oba soupeři vedli úspěšně. Minulý týden se Vyškov vrátil nervydrásajícím derby s Prostějovem, v němž otáčel nepříznivý stav 2:3. Nakonec se svěřenci kouče Jana Kameníka však radovali z vítězství 4:3, které si vydobyli v posledních minutách. Stejně tak nezaváhala ani Zbrojovka, jež naplno bodovala 1:0 v Jihlavě.

Aktuální tabulka vypadá jen o chloupek lépe pro MFK, protože ji vede s dvaceti body. Zato Brno je o bodík pozadu. Navíc půjde o zajímavé střetnutí z pohledu statistik – zatímco Vyškov má se 22 trefami nejproduktivnější ofenzivu ligy, Zbrojovka je s osmi inkasovanými brankami nejlépe bránícím mužstvem F:NL. Otázkou je, jaká bilance na trávníku převáží.

„Zbrojovka je zkušeným a dobře organizovaným týmem. S řadou individualit, jež dělají rozdíly ve hře. Například Řezníček, který dlouhodobě disponuje střeleckou formou, podobně i kvalitní gólman Berkovec,” vyzdvihuje Kameník důležitá jména v sestavě protivníka. Kromě nich je ale potřeba hlídat také další rivaly.

„Silná je i osa hráčů, kteří prošli první ligou, jako jsou Šural, Texl nebo nově příchozí Kamso Mara. Toto jsou hráči, jimž neschází zkušenosti ani nadstandardní kvalita,” poznamenává trenér MFK. Ten povede Vyškov do vzájemného utkání s tímto soupeřem vůbec poprvé.

Naposledy narazil Vyškov na Zbrojovku v soutěžním souboji v dubnu 2022, kdy Brno mělo navrch 2:0. Ještě předtím se však zrodila na stadionu v Srbské ulici remíza 2:2. Měření sil je velmi atraktivní také pro spoustu fanoušků na výjezd.

„Fotbal se hraje pro lidi a myslím si, že i ti hráči chtějí hrát před plnými tribunami. Motivuje je to a hecuje k ještě lepším výkonům. Že dorazí naši fanoušci, bude jednoznačně příznivá situace, a doufám, že se s atmosférou dobře vyrovnáme,” říká Kameník.

Již teď je jasné, že v sestavě bude chybět Ondřej Vintr kvůli žlutým kartám. Dostal stopku na jeden zápas. „Ztráta každého hráče není příznivá. Omezuje nám to možnosti vedení utkání či dostřídání. Na druhou stranu kádr máme široký a se situací si musíme umět poradit,” hodnotí vyškovský lodivod.

Přímá bitva o první místo se uskuteční v sobotu 23. září od 17 hodin. Hrát se bude na stadionu v Srbské ulici, kde to rozhodně bude pořádný hukot!

Více
Více
Více
Více