26. září 2023, Tadeáš Mima, foto: Michal Málek

Vyškov se těší na prvoligistu! V poháru bude čelit Teplicím

Je tady další velkolepé utkání! Fotbalisté Vyškova se připravují na 3. kolo MOL Cupu, ve kterém narazí na dosud nejtěžší kalibr v aktuální sezóně poháru. Svěřencům kouče Jana Kameníka se postaví prvoligové Teplice, s nimiž nelze očekávat žádný snadný souboj. Jak lídr FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY v těžké zkoušce obstojí?

MFK má možnost napodobit loňskou cestu pohárovou soutěží, která skončila až ve čtvrtfinále se Slavií Praha. Na této pouti se zrodila cenná vítězství nad Jabloncem či Zlínem, při kterých se ukázalo, že se Vyškov umí vypořádat také se soupeři z nejvyšší soutěže.

V aktuálním ročníku MOL Cupu se Vyškovští dostali v 1. kole přes Hodonín 3:2 po penaltách, načež vyřadili také Zlínsko 5:1. Co se týče Teplic, poprvé v poháru se představily v předchozím kole proti Brozanům, s nimiž to byla pořádně divoká bitva. Nakonec se však zrodil teplický postup díky výsledku 4:3.

Vyškov půjde do měření sil ve velmi dobrém rozpoložení. Tabulku FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY vede o tři body před druhou Duklou Praha potom, co o víkendu porazil venku Zbrojovku Brno. Mužstvo uspělo také týden předtím, kdy v regionálním derby přetlačilo 4:3 Prostějov.

„Zajímá mě pouze další zápas, jak na něj bude tým připraven. Nejsem ten, který se bude nějak extra dívat do statistik. Druholigovou tabulku budu moct studovat až v zimní pauze a na konci ročníku, ale teď vidím před námi pouze pohárové utkání s Teplicemi a následující těžké střetnutí ve Varnsdorfu,” pověděl trenér Jan Kameník po sobotní výhře na půdě Zbrojovky Brno.

Tepličtí hráči se v aktuální sezóně FORTUNA:LIGY drží na deváté příčce tabulky, což znamená umístění v klidné střední skupině. Severočeši mají vyrovnané skóre 10:10 a dvanáct bodů z devíti duelů. Jejich ligovým statistikám zatím vévodí se dvěma trefami a jednou asistencí Daniel Fila. Nejlepším střelcem MFK pak je Idjessi Metsoko, který dosud zaznamenal sedm branek.

Bude se dařit Vyškovu i tentokrát a oslaví postup do osmifinále MOL Cupu? Dorazte i vy ve středu 27. září od 16 hodin na stadion v Drnovicích, kde uvidíte střetnutí s prvoligovým protivníkem. Vstupenky stále můžete získat levněji v předprodeji ZDE.

Více
Více
Více
Více