30. září 2023, Tadeáš Mima, foto: Michal Málek

Vyškov proti poslednímu, přichází cesta do Varnsdorfu

Blíží se střetnutí s papírově nejhorším týmem FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. Vyškovští fotbalisté čeká nedělní utkání ve Varnsdorfu, který z dosavadních deseti kol ani jednou nezvítězil a je poslední. Na co bude potřeba si dát pozor?

Jihomoravští hráči si rozhodně nemají na co stěžovat. V tabulce se vyhřívají na krásné první příčce, přičemž mají na kontě sedm výher, dvě remízy a pouze jedinou porážku. Navíc dosud nastříleli 23 gólů, což je nejvíce z celé soutěže. Na druhou Duklu Praha si drží náskok solidních tří bodů.

Vyškov si vytvořil takto luxusní pozici díky konzistentním výkonům i dobrým výsledkům od první reprezentační pauzy. Mezi ně se počítá domácí úspěch v derby s Prostějovem 4:3 a venkovní triumf 1:0 nad silnou Zbrojovkou Brno.

Svěřencům kouče Jana Kameníka se mimochodem dařilo v tomto týdnu také v poháru, když vyřadili prvoligové Teplice 1:0 a postoupili do osmifinále MOL Cupu. A podle papírových předpokladů by neměli mít problem ani tentokrát, jelikož míří na půdu posledního celku F:NL z Varnsdorfu. Zdání ovšem může klamat.

„Varnsdorf je dlouho pospolu, vede ho dobrý trenér Míra Holeňák a určitě nás tam nečeká nic jednoduchého. Tyto zápasy jsou vždy těžké, možná dokonce o něco obtížnější než třeba utkání s Brnem,” upozorňoval Kameník po předchozích úspěších. Klíčem je dobře se nachystat, zvládnout dlouhé cestování a udržet si svůj herní standard.

„Pokud nadcházející střetnutí zvládneme, pak nás čeká doma Žižkov a následně nastupujeme na reprezentační přestávku,” doplnil vyškovský trenér další důležité milníky fotbalového kalendáře.

Varnsdorf z deseti duelů ani jednou nezvítězil – konkrétně má na kontě čtyři nerozhodné výsledky a šest proher. Na předposlední Prostějov chybí Severočechům pět bodů a potřebují se co nejrychleji vzpamatovat, aby si vývojem sezóny ještě nepřihoršili. Vyškovu se tak postaví odhodlaný mančaft, který bude kousat.

Přestože jsou Varnsdorfští dole v tabulce, individuálně mají ve svých řadách kvalitní borce. Příkladem je Filip Firbacher, jenž patří se šesti trefami mezi pět nejlepších střelců soutěže. Pouze o jediný gól více zatím nastřádal vyškovský Idjessi Metsoko.

Vzájemné souboje mluví pro MFK, který vyhrál při každém z minulých tří setkání s Varnsdorfem. Podaří se příznivou bilanci ještě rozšířit? Odpověď se ukáže v neděli 1. října od 16 hodin na Městském stadionu v Kotlině.

Více
Více
Více
Více