6. října 2023, Tadeáš Mima, foto: Michal Málek

Vyškov prověří žižkovská Viktoria. Jak dopadne bitva před repre pauzou?

Vyškovští fotbalisté naskočí do posledního střetnutí před reprezentační pauzou. V sobotu dopoledne je čeká zápas 12. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY, k němuž přicestuje do Drnovic letošní nováček Viktoria Žižkov. Pražané však svými výkony jako otloukánek rozhodně nepůsobí. Následně můžete zavítat i na utkání žen.

Kdo sleduje MFK od začátku ročníku, dobře ví, že mužstvo dlouhodobě válí. Svěřenci trenéra Jana Kameníka z dosavadních jedenácti duelů prohráli jen jednou, zatímco sedmkrát zvítězili a třikrát remizovali. Proto jsou zaslouženě první s jednobodovým odstupem na druhou Duklu Praha. Na třetí Zbrojovku pak drží náskok pěti bodů.

Menší kaňkou na vyškovských výkonech se ale stal předchozí víkend. Venkovní souboj s posledním Varnsdorfem totiž skončil pouhou remízou 1:1. „Spoustu věcí jsme si po Varnsdorfu řekli a je potřeba se poučit. Ať už v ofenzivě, co se týče proměňování šancí, tak i vzadu, jelikož jsme soupeři nabídli nějaké šance,” popisoval kouč Kameník.

„Doufám, že hráči všechny tyto věci přijali a dokážou je přenést na hřiště,” dodal vyškovský lodivod. Viktoria Žižkov ovšem nebude žádným snadným terčem – přestože ještě před rokem hráli Pražané třetí nejvyšší soutěž, postup jim neunikl a vrátili se zpět do F:NL. A daří se jim také v jednotlivých zápasech, z nichž dosud vytěžili dvanáct bodů a jedenácté místo.

„Vepředu se spoléhají na rychlostní typy hráčů, kteří mají svoji sílu v rychlých protiútocích i kombinacích. Jde o kvalitní a zkušený tým s řadou osobností, mezi něž patří třeba Batioja, Tregler nebo Prošek,” rozebíral Kameník silný kádr Viktorie. Podle jeho slov tak Žižkov ne nadarmo hladce postoupil z ČFL a ve druhé lize plní důstojnou roli.

Bitva s tradičním českým klubem vám rozhodně nesmí uniknout. A nejen ta. Stále můžete získat speciální balíček vstupenek Fotbalový podzim, díky němuž dostanete za pouhých 250 korun lístky na všechny zbývající domácí zápasy podzimu F:NL. Ušetříte tak více než stovku oproti tomu, kdybyste si kupovali vstupné na jednotlivé duely zvlášť. Při přepočtu vás jedno utkání vyjde na krásných 83,3 korun. Super nabídka je k dispozici PŘÍMO ZDE.

Na zápasy MFK můžete využít kyvadlové dopravy mezi Vyškovem a Drnovicemi. Autobus kyvadlové dopravy (Vyškov - Drnovice) odjíždí ze zastávky u bývalé zdravotní školy v Dědicích 45 minut před zápasem. Další zastávky Dukla, Tyršova, Palánek, U podchodu (u kostela), nádraží ČD a u nemocnice.

Odpoledne podpořte také ženy Vyškova!

V sobotu hrají také ženy MFK. Ty od 15 hodin přivítají Zlín, kterému mají z minulého střetnutí co vracet. Právě při svojí historické premiéře prohrála vyškovská děvčata 0:11. „V minulém utkání nás ovládla nervozita a některé hráčky se na hřišti teprve hledaly. Od té doby jsme udělali několik kroků směrem kupředu," řekl trenér ženského výběru Zdeněk Sedláček.

Přesvědčit se o tom, že nemluví jen tak do větru, můžete po zápase mužů. Stačí přejet z Drnovic do Vyškova. Vstupné na utkání žen je 50 korun a veškerý výtěžek pomůže naplnit rozpočet ženského týmu.

Více
Více
Více
Více