19. října 2023, Tadeáš Mima, foto: Michal Málek

Vyškov se vrací proti Jihlavě, kde bude hájit čelo F:NL

Po reprezentační přestávce se vše vrací do starých kolejí. Fotbalisté Vyškova vyhlíží 13. kolo FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY, ve kterém se pokusí navýšit náskok na čele soutěže. Překážkou jim ovšem bude mančaft jihlavské Vysočiny.

Než se pozastavil domácí fotbal kvůli mezinárodní pauze, byl na tom Vyškov velmi slušně. Ve čtyřech po sobě jdoucích duelech F:NL ani jednou neprohrál, přičemž si připsal rovnou tři výhry. Ta nejaktuálnější z nich, již si MFK připsal doma nad Viktorií Žižkov, měla podobu 2:0. To hlavní potom je, že svěřenci kouče Jana Kameníka díky ní vedou soutěž o čtyři body před Duklou Praha.

Nicméně Jihlavští zrovna příliš úspěšné období neměli. Je sice fakt, že před ligovou pauzou remizovali s Varnsdorfem a porazili Prostějov, jenže předtím utrpěli rovné tři porážky v řadě. I přesto se ale nachází na poměrně solidní sedmé pozici, odkud není daleko k baráži. Zrovna teď na elitní trojici ztrácí Vysočina pouhé tři body. Výsledek domácího souboje s Vyškovem tak pro ni bude dost důležitý.

„Kádr soupeře je delší dobu pohromadě a s minimálními změnami. Ti kluci spolu hrají třetím, někteří i čtvrtým rokem. Celkově jsou stabilizovaným mužstvem, jež se každou sezónu zlepšuje,” komentoval trenér Kameník. Proto nelze o jihlavské síle pochybovat. „Pořád je to celek, který má nejvyšší ambice v rámci druhé ligy,” dodal.

Vyškov chtěl během reprezentační přestávky zacelit šrámy a být v co nejširším složení. Avšak podařilo se to? „Ne tak úplně, pořád máme nějaké absence. Nejsme zcela zdraví a ve stoprocentním složení, na druhou stranu ale máme další hráče, kterým nechybí kvalita a naskočí,” uzavřel Kameník.

Z individualit Vysočiny nejvíce vyčnívají v ofenzivě Lukáš Fila a Justin Araujo-Wilson, kteří v součtu dali již deset branek. Zároveň se oba představili v předchozím vzájemném zápase, z něhož odešel MFK doma jako vítěz výsledkem 2:1. Právě tyto body znamenaly účast Vyškovských v baráži o první ligu.

V historii F:NL se pouze jednou ze čtyř případů stalo, že by Jihlava porazila Vyškov. Bude příznivá bilance pro jihomoravský klub pokračovat i nadále? To se ukáže v pátek 20. října od 17.00, hraje se na stadionu v Jiráskově ulici.

Více
Více
Více
Více