27. října 2023, Tadeáš Mima, foto: Michal Málek

Upevní MFK svůj náskok? Pokusí se o to proti Opavě

Na prvním místě FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY se aktuálně vyhřívají fotbalisté Vyškova. Aby však svoji pozici ještě pojistili, musí dobré výkony konzistentně potvrzovat. Nejinak tomu také v sobotu dopoledne, kdy jim bude vzdorovat na drnovickém trávníku Opava.

Vyškov může být s návratem po reprezentační pauze poměrně spokojený. Přestože v Jihlavě to byl tuhý boj, nakonec jej ve druhé půli rozsekl Idjessi Metsoko a MFK si odvezl enormně důležitou výhru 1:0. Díky ní i nadále panuje soutěži se čtyřbodovým náskokem před druhou Duklou Praha.

Celkově šlo pro svěřence trenéra Jana Kameníka o čtvrtou výhru z posledních pěti duelů. Vyškovští navíc neprohráli již šest utkání v řadě, když do série započítáme i postup přes prvoligové Teplice v MOL Cupu. Gólový rozdíl Jihomoravanů je +14 a sami dali nejvíce branek ve F:NL, což jen umocňuje jejich parádní fazónu.

Ve vyrovnaném pelotonu není žádné mužstvo slabé. Přesně to potvrzuje i Opava, jež je dalším protivníkem Vyškova. I když jsou Slezané devátí, od barážových příček je dělí jenom šest bodů. Proto mají o motivaci postaráno a MFK bude muset makat ze všech sil, aby zkušeného soupeře zdolal. Je jisté, že Opava bude po dvou porážkách z minulých dvou kol velice hladová po úspěchu.

„Jde o dobře vedený tým s celou řadou šikovných individualit. Na hrotu tam působí velice nebezpečný Vaněček, jenž je dobře doplňován Ratajem - za mě rozhodně jedna z nadějí českého fotbalu. Pod hrotem skvěle pracuje Málek a podporuje útočnou hru Opavy,” všímá si klíčových jmen v sestavě hostů kouč Kameník. Podle něj Slezský FC těží z úspěšného kombinačního fotbalu, s nímž se musí Vyškov umět popasovat.

Od postupu MFK do druhé nejvyšší soutěže se oba mančafty utkaly již čtyřikrát. A kromě prvního souboje, který skončil 1:0 pro Opavu, vyškovští hráči s tímto rivalem nikdy nepadli. Následná měření sil přinesla výsledky 4:1, 1:0 a 1:1. Vyškov tak má rozjetou solidní sérii, jíž by stálo za to opět rozšířit.

Na utkání jste zváni hlavně vy – fanoušci! Začíná se v sobotu 28. října v 10.15 na domovském stadionu Drnovice. Vstupenky můžete až do půlnoci kupovat za zvýhodněnou cenu v online předprodeji ZDE. Pokud byste ale přece jen náhodou zápas nestihli, můžete jej sledovat na platformě Sporttotal s exkluzivním komentářem Libora Basíka.

Více
Více
Více
Více