29. října 2023, Tadeáš Mima, foto: Michal Málek

Kameník po Opavě: Doma nesmíme dostat tři góly

Po domácí bitvě s Opavou nevládla příliš pozitivní atmosféra. Vyškovští fotbalisté utrpěli prohru 1:3 a vůbec poprvé v ročníku zůstali doma s prázdnou. Trenér Jan Kameník rozebíral, co stálo za nepříznivým výsledkem.

„Dostali jsme tři branky doma, což se nesmí stávat. U obou inkasovaných gólů zkraje zápasu jsme byli o krok později a nechali jsme soupeře zakončovat v pokutovém území, aniž bychom na něj vyvinuli tlak,” mrzelou Kameníka. Třetí trefu schytal MFK v následující části duelu z penalty. „Je velkou nepříjemností, pokud rychle srovnáte, ale do tří minut se utkání opět překlopí pro soupeře,” dodal.

„Po vstřeleném gólu je potřeba zůstat v maximální koncentraci, aby se hra urovnala a dalo se znovu jít do útočné fáze. Ve druhém poločase jsme si vypracovali jen platonický tlak. Řekl bych, že střetnutí se zlomilo po neproměněné šanci Vintra, po níž jsme brzy inkasovali z pokutového kopu,” uvědomoval si Kameník. Vyškov se potom již skóre nijak nezměnil.

Pro Jihomoravany jde teprve o druhou porážku za celý podzim. Tou první byla ztráta na hřišti Chrudimi 1:2. „Oba prohrané duely byly trochu rozdílné. Zatímco s Opavou to bylo hodně o důrazu a soubojích, v Chrudimi více šlo o schopnost držet balón, hrát a kombinovat,” porovnával trenér MFK. V rozhovoru vyzdvihl také fanoušky, kteří zůstávají s týmem, i když přijde zápas jako právě s Opavou. Celé ohlasy si pusťte ve videu níže.


Více
Více
Více
Více