31. října 2023, Tadeáš Mima, foto: Michal Málek

Osmifinále poháru přichází! Vyškov k němu jede na pražskou Duklu

Souboj dvou aktuálně nejlepších týmů FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY nabízí osmifinále MOL Cupu. Pohárová soutěž svedla dohromady Duklu Praha a MFK Vyškov, který je právě před Pražany v aktuální tabulce o bod na čele. Jak se však svěřencům trenéra Kameníka zadaří ve vyřazovacím utkání?

„Myslím si, že Dukla bude takticky podobně připravená jako Opava. Musíme se nachystat i my. Zkrátka se sešly dva nejlepší celky, přičemž ještě nás za čtrnáct dní čeká vzájemný souboj v lize. Pro fanoušky určitě ideální rozuzlení podzimu,” sdělil po domácím duelu s Opavou brankář Jan Stejskal.

Slova o tom, že se potkávají dva nejrozjetější celky F:NL, jsou naprosto vypovídající. Vyškov je momentálně sice na první příčce, Dukla ovšem na něj ztrácí pouhý jeden bod. Obě mužstva navíc půjdou do pohárového šlágru s významnou motivací – a tou je postup mezi osm nejlepších mančaftů soutěže.

Vidina čtvrtfinále je pro MFK velkým lákadlem. Dobrý příklad nabízí minulá sezóna, kdy se Jihomoravané právě do čtvrtfinále podívali a vysloužili si životní cestu na hřiště pražské Slavie. Nastoupit proti soupeři takového kalibru je nesporná čest, o níž se vyplatí usilovat i tentokrát, ať už by v dalším kole čekal kdokoliv.

Vyškov se v tomto ročníku s Duklou již setkal. Ze začátku podzimní fáze vyhrál venku 4:2, čímž odčinil porážky z předešlých dvou vzájemných zápasů – 0:2 a 0:1. Pražané se ale postupem času rozjeli do parádní formy, kterou chtějí opět naplno ukázat.

Osmifinále MOL Cupu, k němuž Vyškov míří na legendární Julisku, se uskuteční ve středu 1. listopadu. Měření sil startuje od 13.30 hodin.

Více
Více
Více
Více