3. listopadu 2023, Tadeáš Mima, foto: Michal Málek

Návrat na vítěznou vlnu? Vyškov to zkusí v Líšni

Fotbalisté Vyškova se připravují na poslední podzimní cestu ven. Porážku z osmifinále MOL Cupu se pokusí napravit v 15. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY, které je zavede na hřiště Líšně. Klub zároveň vypravuje výjezdní autobus pro fanoušky.

Venkovní duel s brněnským soupeřem přichází ve chvíli, kdy MFK zažívá výsledkově méně vydařené období. Předchozí víkend doma nedopadl úspěšně a poprvé v ročníku padl v Drnovicích. Vyškovským katem se stala Opava při skóre 1:3. Chuť si svěřenci trenéra Kameníka nespravili ani v osmifinále poháru, kde v bitvě aktuálně dvou nejlepších celků druhé ligy podlehli stejným poměrem Dukle Praha.

„V první půli jsme hráli poctivě do defenzivy a plnili jsme si věci, které jsme měli dělat. Do útoku toho ovšem bylo málo. Vytvořili jsme si jednu, možná dvě brankové příležitosti, přičemž jednu jsme proměnili a vedli jsme 1:0,” vrací se kouč k úvodu zápasu na Dukle. Ve druhé části ovšem přišlo slabších deset minut, během nichž MFK třikrát inkasoval.

„Postrádal jsem tam organizaci hry a nějaké uklidnění situace. Dost jsme ztráceli míče. Tím pádem se to na nás valilo, soupeř využil svých šancí a prohráli jsme,” rozebíral Kameník. Zamrzelo také to, že vyrovnávací trefa Pražanů se podobala prvním dvěma brankám, jež Vyškov obdržel od Opavy. „Je to velká škoda. O těchto akcích jsme se dost detailně bavili a vysvětlovali jsme si je. Bohužel jsme to na hřiště nepřenesli,” zmínil vyškovský trenér.

Pro Kameníka i celý mančaft je výsledek zklamáním. „Chtěli jsme postoupit dále a říct si o další atraktivní zápas. Bohužel jsme o to přišli, z naší strany toho bylo zkrátka málo,” uznal. Teď už je však čas upřít pozornost na další souboj – MFK stále vede ligu, což se pokusí potvrdit proti momentálně deváté Líšni. Ta také v minulém kole prohrála, když nezvládla brněnské derby se Zbrojovkou 0:3.

„Jdeme do finále podzimu. Je dobře, že necestujeme daleko, navíc nás čeká takové regionální derby. Budu rád za každého fanouška, který přijde na stadion,” pozval Kameník příznivce k sobotnímu výjezdu do Líšně. Více informací o něm zjistíte ZDE. Právě na stadionu v Kučerově ulici Vyškovští v minulé sezóně uspěli 1:0, když tam penaltu proměnil Ondřej Vintr.

Právě poslední vzájemné soutěžní utkání bylo prvním v historii F:NL, z něhož MFK odešel jako vítěz. Předtím se mu povedla přinejlepším remíza 1:1, jinak utrpěl porážky 0:2 a 1:2. Ideálním scénářem by tak bylo připojit další úspěch a naladit se na ligový závěr podzimu doma – opět proti Dukle.

Vyškov má ve svém kádru třetího nejlepšího střelce soutěže – devítigólového Idjessiho Metsoka z Toga. Za Líšeň dosud nejčastěji skóroval Pavel Vandas s pěti trefami. Kdo obstojí lépe tentokrát, se ukáže v sobotu 4. listopadu od 14.00 na líšeňském stadionu. Pokud nebudete přímo na místě, bude pro vás připraven živý přenos společnosti Sporttotal.

Více
Více
Více
Více