5. listopadu 2023, Tadeáš Mima, foto: Michal Málek

Proti Líšni nelze hrát na úplně velké riziko, míní Kameník

Dlouho očekávaná bitva s Líšní dopadla 0:0. Vyškovský trenér Jan Kameník rozebral po zápase výkon MFK, jenž se snažil vyniknout organizovanou obranou. Co však chybělo k tomu, aby padla rozhodující trefa?

„Výkon v určitých fázích splňoval přísnější měřítko. Zdálo se mi, že jsme častěji na míči, snažíme se kombinovat a otevírat prostory, abychom překonali velmi dobře bránícího protivníka. Dařilo se nám to až na momenty, při nichž jsme vyhazovali balóny ven a byli jsme dost nepřesní,” řekl po měření sil trenér Kameník. V těchto případech scházela kreativita od středových hráčů a přesnější finální přihrávky. „Od krajních hráčů mi chybělo více míčů do boxu, jež by znamenaly příležitostí,” podotkl kouč.

Gól ovšem nevstřelila kromě Vyškova ani domácí Líšeň, takže se soupeři rozešli smírně. „Měli jsme možnosti k zakončení, jako byly střely ze střední vzdálenosti. Hned v úvodu jsme si vytvořili několik rohů, jenže nebyli jsme dostatečně agresivní a neudeřili jsme z nich. Výkonově šlapal tým dobře – defenzivu jsme až na pár momentů splnili slušně a chyběla akorát vstřelená branka. Proto bereme bod,” věděl Kameník.

MFK vyrukoval na Líšeň s tříobrancovým systémem, přičemž zadní linii doplňovali další dva krajní fotbalisté. „Je potřeba mít respekt před soupeřem, který dlouhodobě hraje dobře. Nemůžeme si tak dovolit hru úplně otevírat nebo hrát vzadu na úplně velké riziko. Náš výkon se skládá z kvalitně organizované obrany a kreativní ofenzivy dle typologie hráčů. V některých fázích utkání pracujeme níže, ale taktické pokyny pro krajní hráče jsou zároveň i dost útočné,” zmínil Kameník.

V poslední čtvrthodině se Líšeň několikrát dostala blíže k pokutovému území hostů. Skóre se již ovšem neměnilo ani na jedné straně. „Viděl jsem ale také to, že za gólem jsme chtěli jít. Je potřeba brát v potaz náš středeční pohár na Dukle, nehledě na měkčí terén tentokrát v Líšni. Dalo se předpokládat, že síly budou odcházet relativně brzy. Navíc v určité fázi druhé půle se hrálo hodně nahoru dolů, což také bere rychleji energii,” rozebral trenér.

Podzim završí Vyškov příští týden doma. V sobotu 11. listopadu od 10.15 dorazte na vrchol podzimu proti Dukle Praha, proti níž se rozhodne o umístění před zimní přestávkou FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. Vstupenky kupujte už nyní ZDE.

Více
Více
Více
Více