24. listopadu 2023, Tadeáš Mima, foto: Michal Málek

Akere Ndi z Rainbow: Máme velkou šanci zapsat se do historie

Vynikající podzim Vyškova ve FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE zanechal obrovský ohlas a pozitivní reakce. První místo po polovině ročníku bilancoval také Akere Ndi, který pracuje pro společnost Rainbow vlastnící klub, a sám bývá přítomen i na jednotlivých zápasech. Jak se ohlíží za uplynulými měsíci, prozradil v exkluzivním rozhovoru.

Jak hodnotíte výsledky a výkony MFK Vyškov v podzimní části sezóny?
MFK Vyškov má za sebou vydařený vstup do sezóny. V letošním ročníku se nám daří více útočit než v té minulé, což je potěšující. Nemůžeme se příliš zabývat zápasy, které jsme nevyhráli, protože víme, co se nám nepovedlo, a každý den pracujeme na tom, abychom se zlepšili do dalšího utkání. Náš tým je kompaktnější, vztahy mezi hráči jsou fantastické a kéž by to tak pokračovalo i ve druhé polovině sezóny.

Tým se v létě oproti minulému ročníku změnil. Jak těžké bylo udržet kvalitu, aby mužstvo opět hrálo o nejvyšší příčky?
Během přestupového okna je vždy náročné zajistit, aby v týmu zůstali lídři. A aby se kolem nich podařilo postavit nové hráče, jimž věříte, že svými odlišnými kvalitami tým vhodně doplní. Každý hráč Vyškova zná cíl klubu, kterým je postup do první ligy, a chce být součástí tohoto historického milníku. Stejně jako naši fanoušci, kteří s námi na této cestě jsou.

Co říkáte na práci trenéra Jana Kameníka a jeho kolegů v realizačním štábu?
O trenérovi je nutné říct, je to velmi skromný, pracovitý, cílevědomý a soustředěný člověk. Od prvního dne, kdy jsem se s ním setkal a dobře jsme si popovídali o jeho způsobu práce a přístupu k věcem, jsem hned věděl, že je to ten správný muž pro tuto práci. Trenérský štáb je fantastický – ať už jde o kondičního kouče, trenéra brankářů, maséra, vedoucího týmu nebo fyzioterapeuta. Všichni jsou skvělou součástí trenérského týmu a jejich vztah a vazba v kolektivu je skvěle vidět.

Kde vidíte největší výzvu, které muselo vedení klubu během podzimu čelit?
Během sezóny se klub potýká s různými výzvami, všichni však chceme vítězit. A když se nám nedaří, musíme se semknout, vzájemně se podpořit a zapracovat na věcech, jež se nepovedly, abychom byli v dalším střetnutí úspěšní. Víme, že MFK Vyškov není v některých ohledech tak velký jako ostatní kluby, s nimiž hrajeme v lize, což je výzva, ale my se soustředíme, zůstáváme pohromadě a snažíme se co nejlépe využít to, co máme.

Měl jste možnost pravidelně sledovat zápasy Vyškova? Jak vnímáte pořadatelskou stránku domácích duelů?
Ano, vždy sleduji domácí zápasy, které jsou v televizi, nebo když jsem ve Vyškově, jdu na každý zápas a určitě týmu vyjadřuji podporu. Na každé domácí utkání se vždy těším, protože je pokaždé v plánu něco fantastického pro mladé fanoušky, a to různé soutěže a možnost pro některé malé děti jít o poločase na hřiště. To v nich a jejich rodičích vyvolává nadšení, protože vidí, že nám na našich fanoušcích záleží a že si jejich podpory vážíme.

Co říkáte na fanklub Vyškova, který podporuje tým a je vidět, že se do něj zapojuje stále více lidí?
Každý klub potřebuje fanklub – a ten náš je prostě úžasný. Ať už tým vyhrává, nebo ne, vždycky přijde podpořit MFK Vyškov. Zpívají a křičí od začátku až do konce. Pokud jsou naši fanoušci schopni cestovat na každý zápas a dělat to pro svůj tým, pak víte, že jejich láska k MFK Vyškov je k nezaplacení.

Co se bude dít v klubu teď v zimní přestávce - plánují se nějaké přestupy nebo organizační věci?
Během této zimní přestávky byli někteří hráči povoláni do reprezentace své země na kvalifikační zápasy na mistrovství světa ve fotbale. Všichni ostatní hráči zůstávají v klubu a pokračují v tréninku až do prosincové vánoční přestávky. V lednu se vrátíme a budeme pokračovat v přípravě na druhou část ročníku.

V čem vidíte největší potenciál pro růst klubu během jara?
Věřím, že pokud se nám podaří dobře odstartovat druhou polovinu sezóny za podpory všech našich fanoušků, máme velkou šanci vyhrát ligu a zapsat se do historie MFK Vyškov, fanoušků i celého města. Že jsme sice malí a máme málo prostředků, ale jsme silní a dokážeme nemyslitelné. To přiláká do klubu investory, kteří s námi budou chtít spolupracovat na dalším růstu a úspěchu.

Více
Více
Více
Více