5. ledna 2024, Kryštof Severa

Merci Cheick. Souaré míří do ligové Plzně

Více než tři desítky soutěžních zápasů a dvě ligové branky. To je bilance Cheicka Souarého v dresu MFK Vyškov. Rodák z Marseille se k týmu Vyškova přidal v závěru loňského roku a během zimní přípravy zaujal vedení MFK natolik, že dotáhlo jeho transfer z Francie. Teď ho po roce stráveném ve Vyškově čeká nové angažmá - hostování s opcí v dresu prvoligové Viktorie Plzeň.

Cheick Souaré navazuje na úspěšné zahraniční hráče, kteří si přes Vyškov našli cestu do prvoligových klubů. Po Aleguem, který zamířil do Jablonce a Dwehovi, který hostuje v Plzni, se přidává do skládačky i třetí dílek, kterým je Souaré a jeho hostování s opcí taktéž v Plzni.

Francouz, který disponuje i občanstvím Guineje, se ve Vyškově objevil po konci loňské podzimní části F:NL. Svým herním přístupem a výkony si rychlonohý křídelník vysloužil místo v základní sestavě a z ní nevypadl ani po výměně trenéra. S Vyškovem si zahrál i baráž, respektive její první utkání. Do odvety jej nepustilo zranění.

Ve velkém stylu pak Souaré rozjel podzim letošního ročníku F:NL. V prvních třech zápasech zaznamenal dva góly a dvě asistence a právě on byl klíčovým hráčem v dresu MFK. V závěru podzimu jej trápily zdravotní patálie, ale i tak pomohl svým výkonem k průběžnému prvnímu místu v tabulce. Do přípravy na jaro už s Vyškovem nenastoupí, jeho cesty vedou na západ Čech, kde jej čeká půlroční hostování s následnou opcí na přestup.

Více
Více
Více
Více