12. ledna 2024, Tadeáš Mima, foto: Michal Málek

První zápas přípravy: Vyškov vyzve rivala ze Slovenska

Zimní příprava postaví fotbalistům Vyškova do cesty první herní test. Svěřenci kouče Jana Kameníka se v sobotu utkají se Skalicí, která je účastníkem nejvyšší slovenské soutěže. V jakém světle se jihomoravský mančaft předvede?

Vyškovští hráči absolvují první utkání od 11. listopadu 2023, kdy se rozloučili s podzimem výhrou nad Duklou Praha. Po více než dvou měsících se tak opět sejdou, tentokrát k otevíracímu střetnutí zimní přípravy proti slovenskému MFK Skalica.

Nadcházející protivník se nachází po 18 kolech slovenské první ligy na deváté příčce z dvanácti. U našich východních sousedů se však přestávka oproti FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE rozjela o poznání později, a to až v polovině prosince. Právě před takřka měsíční pauzou se Skalica rozloučila se soutěží úspěchem 3:0 nad papírovým favoritem z Podbrezové.

Nyní je ale jisté, že o výsledek úplně nepůjde. Pro oba týmy bude klíčové, aby se znovu dostaly do hry a postupně se nachystaly na těžké jaro ve svých ligách. „Zápas bude víceméně doplňkem, v němž rozložíme minutáž takovým způsobem, aby si hráči začali zvykat na herní zatížení,” řekl již před nedávnem v rozhovoru trenér Vyškova Jan Kameník.

Měření sil se plánuje na sobotu 13. ledna. Jeho dějištěm bude městský stadion Skalica, přičemž úvodní hvizd zazní v 10.30. Připraveno bude i živé vysílání, jež zhlédnete v odkazu ZDE.

Více
Více
Více
Více