19. ledna 2024, Tadeáš Mima, foto: Michal Málek

Další zápas na obzoru: příprava pokračuje s Baníkem

Druhý přátelák během čtyř dnů mají na programu fotbalisté Vyškova. Jejich dalším protivníkem v zimní přípravě se stane prvoligový Baník Ostrava, který bude Jihomoravany v sobotu hostit ve svém tréninkovém areálu.

Vyškované se postupně chystají na jarní fázi FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY, ve které budou hájit své místo na čele soutěže. Kromě tréninků však dosud stihli také dva zápasy, v nichž porazili MFK Skalica 1:0 a s lídrem první slovenské ligy Slovanem Bratislava se rozešli smírně 2:2. Realizační štáb zároveň sbírá spoustu cenných poznatků, jež následně využívá k dalšímu zlepšování mančaftu.

Dalším soupeřem MFK se stane Baník Ostrava – šestý celek po podzimu nejvyšší české ligy. Pro Ostravany půjde o premiérové měření sil tohoto zimního období, během něhož posléze vyzvou také řadu zahraničních rivalů. Mezi nimi třeba Olimpiji Lublaň, Dynamo Kyjev či Levski Sofia.

V aktuální fázi přípravy zkouší Vyškov také nové posily. Klub již informoval o třech příchodech do kádru v podobě Azize Kayonda, Issy Fomby či Barta Straalmana. Fotbalisté si tak postupně zvykají na nové prostředí a usilují o to, aby do ligových zápasů bylo všechno stoprocentně vyladěné.

Přátelské střetnutí Baník–Vyškov je na programu v sobotu 20. ledna. Začíná se od 11 hodin v tréninkovém areálu Vista.

Více
Více
Více
Více