25. února 2024, Tadeáš Mima, foto: Zdeněk Dolíhal

Kameník po generálce: Kvalitní utkání, které jsme potřebovali

Sobotní měření sil s Myjavou uzavřelo zápasový plán, který si MFK Vyškov vytyčil pro zimní přípravu. Nejen o vítězství 2:0 nad účastníkem druhé slovenské ligy, ale také o celkovém pohledu na přípravné období, se rozpovídal trenér Jan Kameník.

„Pro nás dobrá generálka. Odehráli jsme kvalitní utkání na přírodní trávě, což jsme potřebovali. Podobný terén nás čeká i v prvním jarním kole v Kroměříži,” uvedl Kameník po úspěchu nad slovenským klubem. Podle něj fotbalisté MFK přistoupili k duelu velmi dobře a zápas měl úroveň.

„Bohužel jsme ale měli slabší pasáži, když jsme trochu nedrželi koncentraci. Na začátku druhé půle jsme ztratili pohyb a zbytečně jsme soupeře pustili do nebezpečných situací. Také my jsme však uměli být nebezpeční a oproti minulým utkáním jsme si tvořili řadu brankových příležitostí, jež jsme měli proměnit,” uvažoval vyškovský kouč.

Co se týče přípravy celkově, MFK zvládl prakticky vše, co si naplánoval. Až tedy na jediné střetnutí s Blanskem – proč se neuskutečnilo, co říkal Kameník po odchodu Idjessiho Metsoka do Plzně a ještě více zjistěte ve videu níže.


Více
Více
Více
Více