1. března 2024, Tadeáš Mima, foto: Zdeněk Dolíhal

Čekání je u konce! Vyškov naskočí do jara proti nováčkovi

Fanoušci, zbystřete! Po dlouhé zimní přestávce přichází ta fáze sezóny, na níž všichni čekali. Už v sobotu naskočí fotbalisté Vyškova do jara v rámci FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY, které zahájí na půdě Kroměříže. Svěřenci trenéra Jana Kameníka se tak pokusí plynule navázat na úspěšný podzim, jež završili na čele tabulky.

Po 16 zápasech první místo a čtyřbodový náskok na druhou Duklu Praha. Takto zní startovní pozice, z níž zahajuje MFK Vyškov jarní část ročníku. Jihomoravští fotbalisté přitom hned o prvním březnovém víkendu vyrazí do Kroměříže, která se po půlce sezóny nachází na 13. příčce soutěže.

Spodní pásmo tabulky ovšem je velmi našlapané a každý bod může činit na konci F:NL klíčový rozdíl. O to větší pozor si tak musí Vyškované dávat na nováčka z Hané pozor. Fanoušci MFK zároveň pořádají na jarní premiéru do nedalekého města výjezd, o němž zjistíte více informací ZDE.

„Před úvodem jara panuje zdravá nervozita, všichni se na premiéru těší. Očekávám, že do toho my i Kroměříž půjdeme naplno a budeme chtít do jarních bitev dobře vstoupit,” podotkl kouč Jan Kameník. Ten zároveň vyzdvihl, že měření sil bude lokálním derby.

„Utkání rozhodně má svoji atraktivitu. Navíc se očekává slušná návštěva vzhledem k počasí,” odhadoval vyškovský lodivod. Obě mužstva se proto zřejmě mohou těšit na bouřlivou atmosféru.

Pro Vyškov půjde o první možnost naostro vyzkoušet řadu fotbalistů, kteří přišli během zimní pauzy. Posledními z nich byli lotyšský ostrostřelec Raimonds Krollis či odchovanec Ajaxu Amsterdam Abdallah Aberkane. Namátkou lze zmínit také křídelníka Patrika Schöna. Milou novinkou jsou i aktualizované varianty dresů jak pro domácí, tak venkovní bitvy od společnosti Penalty, jimž dominuje znak majitelské organizace Blue Crow Sports Group.

Co je však pravdou, že ani Kroměříž na přestupovém trhu nelenila. Ve svých řadách přivítala třeba dříve líšeňského Davida Machalíka, Jana Silného přicházejícího z Jablonce nebo Nicolase Martineka hostujícího z brněnské Zbrojovky.

„Na trhu byla Kroměříž aktivní a svůj tým dobře doplnila. Myslím si, že postavila kolektiv, který bude ve druhé lize konkurenceschopný,” upozorňoval Kameník. Vyškov by každopádně rád uhrál podobný výsledek jako na podzim, kdy Hanáckou Slavii zničil v Drnovicích 5:1.

Pokud nezamíříte přímo na stadion Jožky Silného do Kroměříže, nesmutněte! Z utkání vám přineseme zpravodajský servis na našem webu i sociálních sítích. Buďte připraveni ještě před startem střetnutí, jehož výkop se plánuje na sobotních 14.30.

Více
Více
Více
Více