18. května 2024, Tadeáš Mima, foto: Michal Málek

Vyškov se připravuje na domácí bitvu s Líšní

Regionální derby, které má náboj už řadu let. Fotbalisté Vyškova se v předposledním kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY utkají se soupeřem z Líšně, jenž brázdí horní polovinu tabulky. O co se ještě v tuto chvíli hraje z pohledu MFK?

Může se zdát, že všechny otazníky kolem špičky soutěže jsou vyřešeny. Dukla Praha přímo postoupí do FORTUNA:LIGY, zatímco na Vyškov a Táborsko čeká baráž. Ještě však není rozhodnuto, jestli MFK půjde do baráže jako druhý, nebo třetí nejlepší tým (bez započítání Sigmy B). Toto pořadí bude při kvalifikačních bitvách klíčové, jelikož druhý mančaft F:NL je završí na domácí půdě.

Aby si svěřenci trenéra Kameníka výhodnější příčku zajistili, potřebují zazářit ve zbývajících dvou zápasech soutěže. Teď před nimi stojí Líšeň, jež prožívá poměrně úspěšné jaro a vytáhla se až na šestou pozici. V předchozích třech utkáních navíc ani jednou neprohrála, když remizovala s Prostějovem, Zbrojovkou a porazila rezervu Sparty.

Brněnský klub už hraje pouze o umístění, maximálně se může posunout o jeden stupínek výše. Dá se proto očekávat, že přestože Líšeň není snadným soupeřem, větší motivace uspět by měla vyzařovat z Vyškova. Obzvláště potom, co jej poslední dobou trápí série tří porážek za sebou. Nejaktuálnější ztráta přišla v Opavě a měla podobu 1:3.

„Situace jsme si museli s hráči ukázat. Zbytečně jsme zavinili penaltu, následoval i zbytečný faul před standardkou a její špatné bránění, z níž padl druhý gól. Při třetí brankové standardce jsme po rohu neuhlídali vysokého hráče domácích,” podotkl kouč Jan Kameník. Podle něj se jednalo především o individuální nepřesnosti, k nimž si tým vše potřebné řekl.

Že by na Vyškov padla deka, si trenér nemyslí. „Současná situace je o to větší motivací pro kluky, aby se výkonnostně zvedli a zápas s Líšní zvládli,” vyzdvihoval Kameník. Žádné významné změny se nemají dít ani v sestavě, kdy si Vyškov uvědomuje důležitost situace a nechce riskovat ani při jistotě svojí účasti v baráži.

Ve druholigové historii na sebe oba celky narazily dosud pětkrát. Z toho dvě vítězství urvala Líšeň, dvě střetnutí dopadla smírně a jednou se radoval Vyškov. Co se týče aktuálního ročníku, podzimní bitva skončila bez branek. Vzájemná rivalita se ovšem táhne mnohem déle, a to již od dob působení v MSFL se střídavými úspěchy pro MFK i jeho soka.

Ofenzivu Líšně táhnou Marek Polášek s Adriánem Čermákem, kteří v sezóně nastříleli shodně pět gólů. Útočná síla Vyškovských se potom skrývá za jmény jako Raimonds Krollis, Fahad Bayo či Amidou Diallo. Přední linie MFK ale může mít mnoho podob, a tak se její finální složení pro utkání teprve ukáže.

Přijďte v netradičním nedělním termínu 19. května na stadion i vy! Hraje se od 17 hodin v Drnovicích, kde vás budou fotbalisté dozajista potřebovat, aby získali nesmírně cenné body do závěru ročníku. Vstupenky kupujte pohodlně v online předprodeji ZDE.

Více
Více
Více
Více