19. července 2024, Tadeáš Mima, foto: Michal Málek

Nové jméno ve Vyškově: představujeme Terrella Egbriho

Mužstvo MFK je připraveno na start Chance Národní Ligy. A chybět u toho nebude ani křídelník Terrell Egbri, který strávil celou dosavadní kariéru v Anglii. Na kontě má třeba i gól z nejstarší soutěže na světě, naposledy potom působil v klubu Maldon/Tiptree.

Třiadvacetiletý Terrel Egbri přináší do Vyškova zkušenosti z tradiční fotbalové země. V Anglii začínal v mládežnické struktuře Carrib FC, načež se přesunul do Southendu United. Během ročníku 2019/20 křídelník nahlédl i do A-týmu, jenž tou dobou hrával třetí ligu a trenérsky jej vedl Sol Campbell – jeden z členů „neporazitelné” sestavy Arsenalu ze sezóny Premier League 2003/04.

Egbriho kariéru následně provázela hostování. Představil se tak v Harlow a Farnborough, přičemž později přestoupil do prvně jmenovaného klubu. Jeho další kroky vedly do Maldon/Tiptree, kde ovšem po uplynulé sezóně neprodloužil smlouvu a přidal se do řad Vyškova.

Ve výčtu statistik má Egbri gól a dvě asistence ve čtvrté anglické lize. Kromě toho stojí za zmínku nejen trefa ve třetí nejvyšší soutěži, ale také branka v FA Cupu jakožto nejstarší národní fotbalové soutěži světa. Tu zaznamenal v prvním kole 2020/21, kdy Southend vypadl 3:4 po penaltách s Boreham Wood.

Jak se bude dařit Terrellu Egbrimu právě v novém prostředí, jež pro něj představuje MFK Vyškov? Možnost se naplno ukázat by mohl dostat už o tomto víkendu, kdy se uskuteční premiérový zápas Chance Národní Ligy 2024/25 s Prostějovem. Předprodej vstupenek a prodej permanentek probíhá online ZDE.

Více
Více
Více
Více